TGB, Süleymani anmasında: Ortak mücadele zaferi getirir!

TGB, Kasım Süleymani’yi ölümünün 4. yılında Kirman’daki mezarı başında andı.

TGB, Süleymani anmasında: Ortak mücadele zaferi getirir!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Şehit Kasım Süleymani, ölümünün 4. yılında anılıyor. Anma kapsamında İran’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Süleymani’nin memleketi Kirman’da bulunan mezarı da ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, Süleymani’nin Tahran’daki mezarı başında yaptığı kdnuşmada, Türkiye ve komşularının işbirliği halinde bölgeyi ABD ve İsrail ile onların denetiminde olan PKK’dan temizleyeceğini söyledi.

İNCİRLİK ÜSSÜ’NE EL KONSUN EYLEMİNDEN TAHRAN’A
Türkiye, Suriye, Irak başta olmak üzere bölge ülkelerinden çok sayıda kişi de Süleymani’yi anmak için mezarına ziyaret düzenliyor. İran İslam Cumhuriyeti’nin resmi davetlisi olarak İran’da bulunan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de ziyaretçiler arasında yer aldı. TGB Genel Başkanı Çetin’e, TGB Genel Başkan Yardımcısı Sueda Babacan ile TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Taha Küçükuygun eşlik etti. TGB, 3 Ocak Çarşamba günü saat 18.00’da Tahran’daki İmam Humeyni Musallasında da yapılacak uluslararası anmanın da konuklarından olacak. Süleymani’nin mezarı başında konuşan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, “Biz buraya ‘İncirlik Üssü’ne el konsun!’ eylemimizin hemen ardından geldik. Süleymani’nin mücadelesi zafere ulaşacak. ABD üsleri bölgeden temizlenecek, ABD İsrail destekli terör yenilecek.” dedi.

‘MÜCADELESİNİ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ’
Çetin, Süleymani’nin mezarı başında önemli mesajlar verdi: “ABD ve İsrail terör devletlerine karşı bütün coğrafyamızın ortak kahramanı ve şehidi Sayın General Kasım Süleymani'nin mezarındayız, Kirman'dayız. Burada, bölge ülkelerinden gelen insanlar var. Irak'tan, Suriye'den, Lübnan'dan, Yemen'den, Kasım Süleymani’yi sevenler, onun mücadelesini benimseyenler şehit edilişinin yıl dönümünde Kirman’da mezarını ziyaret etmek için buraya gelmiş durumda. Gazze’de Siyonizme kök söktüren Filistinlilerin kalbi burada atıyor. Burada ABD ve İsrail terörüne karşı, emperyalizme ve siyonizme karşı müthiş bir direniş havasını hissediyoruz. Bu duyguları beraber paylaşıyoruz. Kasım Süleymani'nin hayatı Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da ve İran'da ABD ve İsrail'in yarattığı terör örgütleriyle mücadele ederek geçti. Ne mutlu ki bugün Amerikan destekli terörün kökünü Türkiye, Suriye, İran ve Rusya olarak beraber kazıyacağımız ve kökünü kurutacağımız günlerin şafağındayız. Böyle bir dönemde Kasım Süleymani'yi anıyoruz.

Kasım Süleymani ABD tarafından hain bir saldırıyla şehit edildiğinde Iraklılar ABD üslerini kuşatmışlardı. Biz de şimdi Türkiye'de ABD'nin İncirlik Üssü'nü kuşatmış, orada eylemler yapmış bir şekilde İran topraklarına geldik. Bu üsleri kaldıracağız. Bu üslere el konacak ve bölgemizi ABD'den ve İsrail'den temizleyeceğiz. Onların yarattığı terör örgütlerinin vahşetinden temizleyeceğiz. Bütün bölge devletleri ve en başta da Türkiye ve İran sımsıkı el ele vereceğiz. Kasım Süleymani'nin mirasına sahip çıkacağız. Bu sebeple Kasım Süleymani’nin uğrunda şehit olduğu mücadelenin zafere ulaşacağı günlerdeyiz. Onu saygıyla anıyoruz.”

Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020 yılında ABD'nin Irak'taki Bağdat Havalimanı yakınlarında SİHA'larla düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Süleymani'yle birlikte hayatını kaybedenler arasında Haşdi Şabi Komutanlarından Ebu Mehdi El-Mühendisi de vardı.

 

 


https://www.aydinlik.com.tr/haber/tgb-suleymani-anmasinda-ortak-mucadele-zaferi-getirir-tgbliler-kasim-suleymaninin-mezari-basinda-soz-verdi-bolgemizi-abd-ve-israilden-temizleyecegiz-443345

Tarih:
Diğer Haberler