TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu yeni döneme hazır

Türkiye Gençlik Birliği Uluslararası İlişkiler Bürosu (UİB) uluslararası faaliyetlerini planlamak üzere 6 bölge masasıyla çevrimiçi olarak toplandı.

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu yeni döneme hazır

‘TGB, DÜNYA GENÇLİĞİNİ DE BİRLEŞTİRİYOR’
Toplantının açılış konuşmasını TGB Genel Başkanı Dilek Çınar yaptı. Başkan Çınar, TGB’nin sadece Türkiye’de değil, bölgede ve dünya çapında öncü görevler üstlendiğini söyledi ve uluslararası faaliyetlerle UİB'e düşen görevleri hatırlattı. TGB’nin dünya gençliğini anti-emperyalist mücadelede birleştirdiğini belirten Çınar, dünya gençliğinin sorunlarının ve mücadelesinin ortak olduğunu söyledi.


‘UİB’E DÜŞEN GÖREVLER KRİTİK’
TGB’nin, İslam coğrafyasından Avrasya ve Latin Amerika’ya kadar devrimci vatansever gençlik teşkilatlarıyla yakın ilişki ve işbirlikleri kurduğunu belirten Çınar, bu dayanışmanın genişlemesi için UİB’in Türkiye’nin dünyaya açılan gözü olduğunu vurguladı. Çınar, yeni görev alan büro üyelerini tebrik ederek, başarılar diledi.


‘FİLİSTİN VE KIBRIS DAVASINI DÜNYAYA ANLATIYORUZ’
TGB Genel Başkan Yardımcısı ve UİB Başkanı Işıkgün Akfırat ise, TGB'nin hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin önünü açan işler yaptığını ifade etti. UİB’in, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini doğru siyasetler üreterek yabancı gençlik örgütlerine ulaştırdığına dikkat çekti. UİB’in, 5 kıtadan ve 25’ten fazla ülkeden 40’ı aşkın gençlik örgütüyle ilişki içinde olduğunu belirten Akfırat, bu ilişkileri devletler düzeyine taşıyarak, emperyalist yalan ve ablukaların bertaraf edileceğini vurguladı.


İNSANLIĞIN ÖN CEPHESİNDE DEVRİMCİ DİPLOMASİ
UİB Sekreteri Yunus Emre Özgün de, uluslararası ilişkiler ve diplomasinin, kitaplara ve terimlere sıkışan değil, devrimci ve organik bir pratik faaliyet olduğunu ifade etti. Türk gençliğinin, emperyalizme ve Siyonizme karşı insanlığın ön cephesinde mücadele ettiğini belirten Özgün, TGB UİB’in Türkiye’yi yönetecek kadrolar yetiştiren bir okul olduğunu kaydetti.

 

TGB UİB Yönetim Kurulu

Işıkgün Akfırat  UİB Başkanı iakfiratt@gmail.com
Yunus Emre Özgün UİB Sekreteri yunusemreozgun35@gmail.com
Emre Kaya  Doğu-Güney Asya Masası Başkanı emrekaya550698@gmail.com
Anıl Işık Latin Amerika Masası Başkanı anilisiktlb@gmail.com
Başak Demirkol Avrupa ve Balkanlar Masası Başkanı basak-demirkol@hotmail.com
Betül Kaya Kafkasya ve Orta Asya Masası Başkanı kayabetul911@gmail.com
İkra Göksu Nacar Batı Asya Masası Başkanı goksunacar@gmail.com
Mete Şahin Karataş Kuzey Amerika Masası Başkanı karatas1376@gmail.com
Taha Küçükuygun Afrika Masası Başkanı tahakucukuygun@gmail.com

Tarih:
Diğer Haberler