TGB VE VATAN PARTİSİ İNCİRLİK NATO ÜSSÜ ÖNÜNDEYDİ: “NATO’DAN ÇIKALIM"

TGB ve Vatan Partisi, İncirlik NATO karargâhı önünde “Tam Bağımsız ve Üreten Türkiye İçin NATO’dan Çıkalım” basın açıklaması gerçekleştirdi.

TGB VE VATAN PARTİSİ İNCİRLİK NATO ÜSSÜ ÖNÜNDEYDİ: “NATO’DAN ÇIKALIM"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi, ABD’nin ülkemizde tezgahladığı 15 Temmuz hain darbe girişimin merkezi İncirlik NATO karargâhı önünde “Tam Bağımsız ve Üreten Türkiye için NATO’dan Çıkalım” basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

İNCİRLİK, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN LOJİSTİK ÜSSÜDÜR

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) adına açıklama yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, NATO’nun namlularını Türkiye’ye doğrulttuğunu söyleyerek, “Ülkemizin etrafı düşman namlularıyla çevrilmiştir. ABD, AB ve Yunanistan, Türkiye’nin Mavi Vatanındaki doğal kaynaklarını ele geçirmek için silah yığınağı yapıyor.

ABD ve NATO tarafından kullanılan bu üsler, işte bu planların koçbaşıdır. İncirlik, 15 Temmuz hain darbe girişiminin karargahıdır, ikmal merkezidir. İncirlik, terör örgütü PKK’nın lojistik üssüdür. Mehmetçiğimizi şehit eden silahlar buradan gidiyor.

Bu üsler, hem Türkiye hem de komşularımız için tehdit oluşturuyor. Bağrımıza hançer dayanmasına nasıl müsaade ederiz? Yapılacak basit: Üsler bütünüyle Türk Ordusunun denetimine alınsın, ABD askeri ve personeli pılını pırtını toplayıp bu topraklar defolsun!” vurgusunu yaptı.

 

NATO’YA BOYUN EĞEN HÜKÜMETLER TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEZLER

 

NATO’nun vatanımızı ve Cumhuriyetimizi, tarihimizi hedef aldığını belirten Çınar, “NATO tatbikatında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız hedef alınmadı mı? Atlantik sisteminin dergilerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı, Rusya ve Çin devlet başkanlarıyla birlikte diktatör olarak suçlamadılar mı?  NATO, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkacağını ilan ediyor. Ancak Türk Hükümeti NATO’yla pazarlık masalarına oturuyor.

Çok net ifade edelim; NATO’ya boyun eğen hükümetler, Türkiye’yi yönetemez! NATO’ya boyun eğmeyeceğiz. NATO zincirini kıracağız, başı dik yaşayacağız. Komşularımızla işbirliği yapacağız.” dedi.

 

İKİNCİ İSTİKLAL SAVAŞIMIZI ZAFERE ULAŞTIRMAK İÇİN NATO’DAN ÇIKALIM

 

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, “Türkiye bugün İkinci İstiklal Savaşını vermektedir. İkinci İstiklal Savaşını zafere ulaştırmak için NATO’dan çıkalım. NATO’dan çıkalım PKK’nın kökünü kazıyalım. NATO’dan kurtulan Türkiye, iç cephesini birleştirir ve sağlamlaştırır, üretimde devrim yapar.

Türkiye NATO’dan çıkarsa Atlantik sistemi çöker. Türkiye NATO’dan çıkarsa emperyalizm kaybeder. Biz NATO’dan çıkarsak mazlum milletlerin zaferi olur. NATO kendi mezarını kazıyor. O mezara gömülecek. Atlantik sistemi çöküyor, uygarlık Asya’dan yükseliyor. NATO’dan çıkalım, Asya uygarlığının öncüsü olalım!” vurgusunu yaptı.

 

NATO’NUN TARİHİ KANLI BİR TARİH

 

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven açıklamaya, “Öncelikle NATO Gladyo’sunun yaktığı Madımak’taki aydınlarımızı ve Başbağlar’da kurşuna dizdiği 33 vatandaşımızı saygıyla anıyoruz. İşte NATO’nun marifetleri bunlar. Türkiye’de faili meçhul cinayetler, katliamlar, darbeler, şehir meydanlarında bombalar patlatma. NATO tarihi kanlı bir tarih. Türkiye’ye karşı, aydınlarımıza, devrimcilerimize karşı kanlı bir tarih. NATO tarihi bu.

NATO, Türkiye’nin gündemine Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınmasıyla girmedi. Türkiye NATO’ya 1951 yılında girdi ama 1945 yılında Türkiye’nin Atlantik sistemine bağlanması ile birlikte Amerikan Emperyalizminin Türkiye’deki cinayetleri o tarihlerde başladı. O günden beri mücadele ediyoruz. Türkiye’nin bağımsız ve başı dik bir şekilde yaşaması NATO zincirlerini kırmasıyla mümkün. Bu nedenle Vatan Partisi “NATO’dan Çıkalım” kampanyasına başladı.” sözleriyle başladı.

 

NATO’DA DOĞALGAZ, MAZOT YOK; KOMŞULARIMIZDA HEPSİ VAR!

 

NATO’nun yalnızca bir dış politika sorunu değil aynı zamanda Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların başat nedenlerinden olduğunu söyleyen Suseven, “NATO’dan çıkarsak domates, patlıcan, biber fiyatları düşer. Çünkü NATO’nun mazotu, elektrik enerjisi, doğalgazı yok. NATO’dan çıkmak Türkiye’nin ekonomik geleceği ve refahımız açısından son derece önemli. NATO’dan çıkarsak enerji fiyatları düşer. Çünkü NATO’nun tehdit ettiği dostlarımızdan, Rusya, İran, Azerbaycan, Katar hatta Suudi Arabistan’dan ucuz mazot, doğalgaz ve benzin temin edebiliriz. Türkiye’nin ucuz enerji bulması NATO’dan çıkması ile mümkündür. NATO’dan çıkmak bağımsız ve üreten Türkiye’nin birinci şartıdır.” dedi.

 

ENERJİ GÜVENLİĞİMİZİ KOMŞULARIMIZLA İŞBİRLİĞİ İLE SAĞLARIZ

 

Türkiye’nin enerji güvenliğinin de komşularla işbirliğinden geçtiğini vurgulayan Suseven, “PKK’nın Suriye kolu olan YPG, NATO’nun Suriye’nin kuzeyindeki varlığıdır. Türkiye, Suriye’nin kuzeyine bir harekat hazırlığı içerisinde olduğunu ifade etti. Burada da NATO ile karşı karşıya geliyoruz. Bu durumda, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınmasını kabul etmek Türkiye için akıllıca bir hareket değildir. Türkiye’nin enerji bunalımını çözeceğimiz ülkeler NATO’yla cephe cepheye gelen Rusya, İran, Azerbaycan’dır. Enerji güvenliğimizi bu ülkelerle koruyabiliriz. Şanslı bir ülkeyiz çünkü komşularımız enerji üretiyor. Şimdi YPG’yi imha edebilmemiz, PKK’yı bitirebilmemiz için Suriye ile işbirliği yapmamız gerekiyor. Aynı zamanda Irak, Rusya ve İran’la da işbirliği yapmamız gerekiyor.” dedi.

 

ÜRETİCİLERİN MİLLİ HÜKÜMETİNİ KURACAĞIZ

 

NATO’dan çıkmanın stratejik hedefleri olduğunu ifade eden Suseven, “Türkiye’yi yönetecek partiyiz. Üreticilerin milli hükümetini kuracak partiyiz. Dolayısıyla üreticilerin milli hükümetinin politikalarının uygulanmasına bu günden başlamış durumdayız.” dedi.

 

Tarih:
Diğer Haberler