TGB, Yeni Genel Sekreterini Seçti

TGB'nin yeni genel sekreteri Kayahan Çetin oldu!

TGB, Yeni Genel Sekreterini Seçti

TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil’in TGB’den mezun olarak Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelmesi ile TGB Genel Yönetim Kurulu, yeni genel sekreterini seçmek üzere toplandı. Genel Sekreterlik görevine, TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kayahan Çetin oy birliğiyle seçildi.

 

 

Türk gençliğinin dünyayı değiştirme birikimini miras edindiğini belirten Kayahan Çetin, “Gençliğin kaderi milletin ve vatanın kaderiyle birdir. Türk milleti ne zaman zorlukların üstesinden gelip büyük devrimci çözümlere ilerleyecek olsa, milletin en önde savaşan kuvveti gençliktir. Türk gençliğinin sahip olduğu eşsiz miras, ülkeyi ve dünyayı değiştirme birikimidir.

 

Bu tarihi mirasa sırtımızı yaslıyoruz. Bu mirastan aldığımız kuvvetle geleceği kurma irademizi ilan ediyoruz. İrademiz ve kararımız kesindir: Mandacılığa taviz vermeyen Tıbbiyeli Hikmet'in, vatanın her köşesine teşkilatı taşıyan Talat Paşa'nın, milletle birleşerek ‘Ya İstiklal Ya Ölüm!’ kararlılığını zafere taşıyan Mustafa Kemal'in mirasını taşıyoruz. Dünyaya nam salan Genç Türkleriz.

‘TGB, TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK OCAKTIR’
“Bu tarihten ve bugünkü koşullardan çıkardığımız en önemli görev Türk gençliğinin özlemlerini  iktidara taşımaktır. Tavrımız, 1920'de Anadolu'da devrimci iktidar merkezini kuran ve kurtuluşu bu hükümetle başaran Mustafa Kemal'in eylemidir. Bugün milletimiz kendisine dayatılan çözümsüzlüğü kabul etmiyor, emperyalizmin çizdiği sınırların dışına çıkıyor, bir çıkış yolu arıyor. Devletimiz emperyalistlerin piyonları ve tehditleriyle savaşıyor. Millet ve devlet sistemin dışına çıkmıştır, içinde olduğumuz süreç devrimlere gebedir.

Sorunu olan her gencin örgütleneceği, Türk gençliğinin sorunlarını çözecek kuvveti yaratacak, Türkiye'yi yönetecek ve değiştirecek ocak Türkiye Gençlik Birliği'dir. Önümüzdeki çetin ve zorlu günler, Kemalist Devrim'i tamamlayacağımız ve Tam Bağımsız Türkiye'yi kuracağımız tarihi günlerdir.” dedi.

 

'AYDINLIKÇILIK HAYATINI MİLLETE VAKFETMEK DEMEKTİR'

Berke Mustafa Berkil, TGB ocağından mezuniyet konuşmasında şunları söyledi: "Açılım Yalanlarını bitiren, Ergenekon tertiplerini çökerten, FETÖ darbesine engel olan, Atatürk ve devrimlerini Türk milletinin zihnine tekrar kazıyan hangi faaliyet varsa orada TGB en önde oldu. Çünkü TGB, 21. yüzyılda emek namus ve vatan davasına liderlik eden Genç Türklerin okuludur!

Önümüzdeki süreç zorluklarla ve fırsatlarla dolu. Ekonomik zorluklar, ülkemize yönelen emperyalist tehditler biz Türk gençliğinin üzerine daha fazla sorumluluk yüklüyor. Bunun için görevimiz daha da öne atılmak, TGB'de sorumluluk almak ve bu mücadeleyi hayatımız boyunca devam ettirmektir. Türkiye'nin sorunlarını bizden başka çözebilecek kuvvet yok çünkü Türkiye'nin sorunlarına tutarlı ve bütüncül strateji geliştirebilen başka bir kuvvet yok! Şimdi önümüzdeki görev sistemin dışına çıkan, köklü çözümü arayan Türk milletini Üreten ve Birleşen Türkiye programında birleştirmektir.”

KAYAHAN ÇETİN KİMDİR?

18 Temmuz 1997 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde doğan Kayahan Çetin, ilk ve ortaokul öğrenimini Kocaeli ve Sakarya’da tamamladı. Lise öğrenimini Sakarya Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Çetin, halihazırda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih bölümünde öğrenimine devam etmektedir. Mart 2018’den beri Türkiye Gençlik Birliği üyesi olan Kayahan Çetin üniversite mücadelesinde, ODTÜ Dergi101 Genel Yayın Yönetmenliği ve 2020 – 2022 yılları arasında Türkiye Gençlik Birliği Ankara İl Başkanlığı ve TGB Başkanlık Kurulu üyeliği görevini yürüttü. Kayahan Çetin, 11 Eylül 2022 tarihinden yapılan Genel Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararla TGB Genel Sekreteri seçildi.

Tarih:
Diğer Haberler