TGB, Yeni Önderlerini Seçti

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 25 Mart tarihinde Genel Yönetim Kurulu’nu (GYK) toplayarak yeni liderlerini seçti.

TGB, Yeni Önderlerini Seçti

Üniversitelerde  yeni döneme hazırlanan TGB, gelecek dönem planlamalarını yaptı ve hedeflerini belirledi.

TGB, yeni dönemde üniversitelerde Atatürkçü, vatansever gençliği Türkiye’nin bütünlüğü ve milletin refahı için birleştirmeye devam edecek.

“Atlantik Zincirlerini Kırıyoruz”

TGB Genel Saymanlığı görevine, geçmiş dönem TGB Akıl Fikir Kulübü (AFK) Bürosu Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Naci Önenköprülü oy birliğiyle seçildi. Fedakar ve verici bir milletin mirasını sırtlandıklarını belirten Naci Önenköprülü, “Ülkemiz tarihi bir devrim döneminin içinde. Dünyanın yeniden şekillendiği bir zamandayız. Ne mutlu bize ki dünyayı şekillendiren öncülerdeniz. Ülkemizi kelepçeledikleri Atlantik zincirlerini kırıyoruz. Kurtuluş Savaşında 'Kağnı kamyonu geçemez' diyen Franklin Bouillon'a en güzel cevabı İstiklal Yolundan cepheye malzeme taşıyan kahraman Türk milleti vermişti. Bugün de emperyalizmin ülkemizi karıştırmak için fonladığı Biden cephesini karşı milletimizin büyük fedakarlığı var. Milletimiz bu savaşı varını yoğunu ortaya koyarak kazanacak. TGB mücadelesini başarıya ulaştırsın diye doğalgazını kısan büyüklerimiz var. Böyle bir milletin gençleriyiz. TGB'nin sırtı yere gelmez. Çok çalışacağız ve başarılar kazanacağız.” dedi.

“TGB, Atatürk Devrimlerinin Teminatıdır”

Naci Önenköprülü’den boşalan TGB AFK Bürosu Başkanlığı ve TGB Genel Başkan Yardımcılığı görevine, TGB GYK Üyesi Kaan Yiğit oy birliğiyle seçildi. Milli mücadeleden bu yana emperyalizme karşı verdiğimiz savaşın en önemli mevzilerinden birinin propaganda savaşı olduğunu vurgulayan Kaan Yiğit, “Hakimiyet-i Milliye Gazetesi ve Anadolu Ajansı, Anadolu’da Kurtuluş Savaşımızı örgütlemek ve milletimizi seferber etmek için büyük bir görev gördü. Anadolu’da yaratılmaya çalışılan karamsar havayı ve Kuvayi Milliye hakkında yapılan asılsız iddiaları milletimize anlatarak Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasını sağladı. Bugün de ABD emperyalizminin Türkiye’de ve dünyada yaydığı yalanlara karşı gerçekleri milletimizle buluşturmak, İkinci Kurtuluş Savaşımızda başarıya ulaşmanın en önemli mücadele alanlarından biridir. TGB, bugün bu mücadeleyi ülkemizde yürüten yegane gençlik örgütüdür. TGB karamsarlığa karşı umudun, emperyalist tehditlere karşı Atatürk devrimlerinin teminatıdır. TGB, Türkiye’nin umudu olmaya devam edecek ve Atatürk Devrimlerini tamamlayacak, Mustafa Kemal’in bağımsız Türkiyesi'ni kuracaktır.” dedi.


Naci Önenköprülü Kimdir?

1995 yılında Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde dünyaya geldi. Annesi ve babası işçi emeklisi olan Naci Önenköprülü, ilkokul ve lise eğitimini Antalya/Manavgat'ta tamamladı. Lise eğitiminin son yılında TGB'ye üye oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünde okurken Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Sekreterliği ve İl Başkanlığı görevlerini yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Mühendislik Topluluğunun kurucu başkanlığını yaptı. Üniversite Öğrenci Konseyinde Bölüm Temsilciliği yaptı. 2019 yılında TGB Genel Merkezinde AFK Bürosunda görev almaya başladı. 2021 yılından itibaren TGB Genel Başkan Yardımcılığı ve AFK Bürosu Başkanlığı görevini yürüten Naci Önenköprülü 25 Mart 2022 tarihinden yapılan Genel Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararla TGB Genel Saymanlığı görevine seçildi.



Kaan Yiğit Kimdir?

1995 yılında İstanbul’un Sarıyer ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Kaan Yiğit, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2016-2018 yılları arasında  İTÜ Bilim ve Uygarlık Tarihi Kulübü’nün Başkanlığını yaptı. Türkiye Gençlik Birliği’nin çeşitli kademelerinde görev alan Kaan Yiğit, sırasıyla; İTÜ Birim Örgüt Başkanlığı, İstanbul İl Sekreterliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, TGB AFK Bürosu Üyeliği görevlerini aldı. 2019  yılından bu yana TGB Genel Yönetim Kurulu (GYK) Üyesi olan Kaan Yiğit, 25 Mart 2022 tarihinde yapılan GYK Toplantısında alınan kararla TGB AFK Bürosu Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine seçildi.

Tarih:
Diğer Haberler