TGB, Yeni Önderlerini Seçti

Türkiye Gençlik Birliği, 14 Eylül tarihinde çevrim içi olarak düzenlediği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu Toplantısında yeni liderlerini seçti.

TGB, Yeni Önderlerini Seçti

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 14 Eylül tarihinde çevrim içi olarak düzenlediği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu Toplantısında yeni liderlerini seçti. Üniversitelerde yeni döneme hazırlanan TGB, gelecek dönem planlamalarını yaptı ve hedeflerini belirledi.

GGYK’da alınan kararlar doğrultusunda TGB Liseliden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine önceki dönemde TLB Ankara İl Sorumluluğu ve TGB Ankara İl Sekreterliği görevlerini yürüten TGB GYK Üyesi Furkan Olga oy birliği ile seçildi.

Furkan Olga konuşmasında, “TGB ve TLB karamsarlığa karşı umudun, emperyalist tehditlere karşı Atatürk devrimlerinin teminatıdır. TGB ve TLB, Türkiye’nin umudu olmaya devam edecek ve Atatürk Devrimlerini tamamlayacak, Mustafa Kemal’in bağımsız Türkiyesi'ni kuracaktır. TGB’yi bugünlere ortak akıl ve kolektif önderlikle geldi. TGB ve TLB’nin başarısının sırrı buradadır. Birliğin, beraberliğin ortak aklın gücüne inandık. Bunu hep beraber sürdürmeye devam edeceğiz. TGB aklın, bilimin, ilericiliğin adresidir. Ahlaklı, erdemli, vicdanlı gençliğin çatısıdır.” dedi.

GYK üyesi ve Önceki Dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Yiğit Çınar ise oy birliği ile TGB’nin yayın organı olan Kırmızı Beyaz dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevine seçildi. Çınar konuşmasında, “Ne mutlu ki bize milletimiz bağrında bizleri yetiştirdi, büyüttü. Şimdi bu görevlerin başına geçirdi ve bize vatana hizmet etme fırsatı verdi. Gururluyuz! Türk devrim tarihine damga vurmuş, onlarca başarı elde etmiş ve en önemlisi Türk Devrimi’ni zafere ulaştıracak Türkiye Gençlik Birliği’nde görevler alıyoruz. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstiklal Savaşı’nın karargahı olarak inşa edilmişti. O merkezdeki devrimci irade, fedakarlık ve bağımsızlık ruhu ile İstiklal Savaşı’nı başarıya ulaştırdı. Bugün ise TGB aynı ruh ve iradeyle İkinci İstiklal Savaşı’nın merkezindedir. Mücadeleyi zafere ulaştıracaktır.” ifadelerine yer verdi.

GYK üyesi ve Önceki Dönem Eskişehir İl Başkanlığı görevini yürüten Mete İrfan ise oy birliği ile TGB Liseliden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine seçildi. İrfan, “TGB’nin en büyük başarısı her zaman teşkilatlı ve teşkilatçı olmasıdır. Her durum ve meseleye Türkiye’nin menfaatleri üzerinden yaklaşır. Bu yüzden PKK’sı, FETÖ’sü ve bil cümle Amerikancısı başarısız oldu. Önümüzdeki dönem de Türk gençliğini birleştirmeye, Türkiye’nin umudu olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tarih:
Diğer Haberler