Türk Gençliğinden 10 Kasım Yürüyüşleri

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde gençler “10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür!” diyerek yürüyüşler ve anma etkinlikleri gerçekleştirdi.

Türk Gençliğinden 10 Kasım Yürüyüşleri

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde gençler “10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür!” diyerek yürüyüşler ve anma etkinlikleri gerçekleştirdi. Anma etkinliklerinde gençler Atatürk’ün hatıralarda değil Türk gençliğinin emperyalizme karşı mücadelesinde yaşadığını vurguladı.

“ATATÜRK GİBİ KARARLI ATATÜRK GİBİ CESURUZ”
TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, beraberindeki heyet ile birlikte saat 09.05 geçe Atatürk’ün ebediyete uğurlandığı Dolmabahçe’de anma programına katıldı. Ardından Ulusal Kanal’a konuşan Çınar Atatürk’ün Türk gençliği ile yaşadığını vurgulayarak “Atatürk devrimciliktir. Atatürk emperyalizme karşı savaştadır. Atatürk, Türk Gençliğinin büyük yürüyüşündedir. Atatürk gibi cesur, Atatürk gibi kararlıyız. Üreten Türkiye'yi kurmaya hazırız.” dedi.

ANKARA’DA GENÇLER ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI
TGB Ankara ve Ankara’daki üniversite toplulukları Tandoğan Meydanından başlattığı yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı gerçekleştiren TGB Ankara İl Başkanı Kayahan Çetin, Türk gençliğini ve Türk milletini göreve çağırdı:

“Atatürk’ü anmak, Atatürk’ü yaşatmak bugünün mücadelesinde, bugünün cephelerinde Atatürk tavrı göstermekle olur. Kurtarıcı beklemek, şikayet etmek değil mücadeleye atılmak, Türkiye’mizin savaştığı mevzilerde dik durmak günümüzün Atatürk duruşudur.

Atatürk bugün terör örgütünü hendeklere gömen, ABD-İsrail terör koridorunu yaran, Barış Pınarı’nda, Zeytin Dalı’nda savaşan Mehmetçiktir.Atatürk bugün Mavi Vatanımızda nöbet bekleyen, emperyalistlere göz açtırmayan Bahriyelidir. Atatürk bugün fabrikalarımızda ter döken, tarlasını süren, üretime vurulan zincirleri kıran üreticimiz, köylümüz, işçimizdir. Atatürk bugün görev başında, geleceği kurma iradesindeki Türk Gençliği’dir. Hepimiz Atatürk’üz, görevlere hazırız!”

“TÜRK GENÇLİĞİ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR! ”
İzmir’de de gençler üniversitelerde düzenledikleri anma etkinliklerinde mücadele kararlılığını yineledi. Ege Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde buluşan 80 üniversite topluluğu ve öğrenci konseyi ortak yürüyüş düzenledi. Türk gençliğinin görevlerini anlatan ve karakterine vurgu yapan Açıkyıldız, Türk gençliği, İzmir’i işgal etmek için çıkarma yapan Yunan’a karşı ilk Kurşunu sıkan Hasan Tahsin’dir. Türk gençliği, Afyon düşmesin diye Kocatepe’de o büyük mücadeleye önderlik eden Miralay Reşat Çiğiltepe’dir. Türk gençliği, paşam siz de mandayı kabul ederseniz sizide redderiz diyen Tıbbiyeli Hikmet’tir.

Türk gençliği, cepheye mermi taşıyan Kara Fatma’dır. Ateşten geçen Halide Edip’tir, Mustafa Kemal Atatürk’tür!”

Akdeniz Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Kulübünün çağrısıyla buluşan öğrenciler hep birlikte Andımızı okudu.

“ATATÜRK’Ü ANLAMAK, ONUN GİBİ YAPMAKTAN GEÇER!”
İstanbul’un her köşesinde üniversite toplulukları Atatürk’ü anma etkinlikleri gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, üniversitenin düzenlediği anma programına katıldı. Ardından da üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtı önünde kısa bir açıklama yaptı. ADK Başkanı Emre Can İpek, "2021'de Atatürk'ü anlamak, onun gibi yapmaktan geçer. Bizler de vatansever gençler olarak Atatürk gibi yapmaya devam edeceğiz" dedi. İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Atatürk Özgürlük Anıtına çelenk bırakarak 09.05'te Atatürk'ü andı.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün hayatına dair hazırlanan "Atatürk'ü Anıyoruz" adlı etkinliğe gitti.

İstinye Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Rektörlük ile birlikte ortak anma programı düzenlendi. Rektörün ve birçok akademik kadronun ve öğrencilerin katıldığı programda kulüp başkanı Cansu Çirci, "Türk gençliği olarak 10 Kasım’da yas tutmuyoruz, Atatürk gibi yapıyoruz. Türk gençliğini Atatürk’ün programında birleştiriyoruz." vurgularının yaptı.

“YASTA DEĞİL AYAKTAYIZ, ATA’MIZIN YOLUNDAYIZ”
“Yasta Değil Ayaktayız, Ata'mızın Yolundayız!” sloganı ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri Atatürk’ü anma programı gerçekleştirdi.
Selçuk Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Türk Tarihi ve Kültürü Topluluğu ile Konya Teknik üniversitesi Atatürkçü düşünce Topluluğu birlikteliğinde bir anma programı gerçekleştirildi. Program 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal marşı ve son olarak da andımızın okunması ile sonlandı. Bu programın akşamında ise “Atatürk Gençliği Kimdir?” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

“ATATÜRK GİBİ KARARLI, ATATÜRK GİBİ CESURUZ!”
Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Ata'ya saygı yürüyüşünde buluştu. “Atatürk gibi kararlı, Atatürk gibi cesuruz.” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, “10 Kasım’da Atatürk Gençliği Görev Başında” yazılı pankart taşındı. Yürüyüşte şehit aydınlarımızın, kahraman mehmetçiklerimizin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isimleri sayıldıktan sonra gençler hep bir ağızdan “Burda!” diye haykırdı.

“Pusulamız Atatürk, Rotamız İstiklal” diyen Denizli Pamukkale Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri Atatürk anıtında düzenlenen anma programına katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi toplulukları ise “Yasta Değil Ayaktayız, Atamızın Yolundayız” pankartıyla önce Valiliğin düzenlediği anma programına katıldı ardından da açıklama gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ise Üniversite Rektörlüğü İle ortak 10 Kasım Anma Etkinliği gerçekleştirdi. Anma etkinliğinin ardından “Atatürk Devrimleri Sergisi” açan Atatürkçü Düşünce Topluluğu, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

TGB Şırnak ise Silopi Kaymakamlığının düzenlediği anma programına katılarak çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler