Türkiye'yi Pakistan'da Temsil Edecek Heyet Yola Çıktı

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ve Ulus. İliş. Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, Türkiye'yi İslami Gençlik Kurultayı'nda temsil etmek üzere yola çıktı.

Türkiye'yi Pakistan'da Temsil Edecek Heyet Yola Çıktı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar ve Uluslararası İişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, Türkiye'yi İslami Gençlik Kurultayı'nda temsil etmek üzere yola çıktı. Pakistan'ın Ketta kentinde, dünyanın dört bir yanından 21 gençlik teşkilatının katılımıyla düzenlenecek kurultay yarın başlıyor.

Hammad Han'ın Genel Başkanı olduğu İslami Gençlik Örgütü’nün (OIY) düzenlediği programa, Pakistan Gençlik ve Spor Bakanı Abdul Khaliq Hazara, Pakistan Meclis Başkan Yardımcısı Kasım Han Suri, Belucistan Eyalet Başkanı Abdülkuddüs Bizinja, Belucistan Eyalet Sekreteri Mathar Riaz Rana, Belucistan Valisi Syed Zahoor Ahmed Agha, İslami Gençlik Genel Kurulu yöneticileri ve uluslararası gençlik örgütlerinin liderleri katılacak. Kurultayda, Türkiye’yi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat temsil edecek.

Farklı milletlerden genç temsilcilerin, dünyanın ve gençliğin güncel sorunlarını konuşacağı etkinlikte; Afganistan'daki insani durum ele alınacak, İslamofobiye karşı bir strateji oluşturulacak ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı ortak duruş sergilenecek.

"Atlantik Çağının Bittiğini Ve Yeni Dünyanın Kuruluşunu Müjdeleyeceğiz"

Kurultay öncesi, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda açıklama yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, kurultayda Türkiye'yi temsil edecek tek davetli olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Pakistan’a müjdelerle gidiyoruz. Emperyalizme karşı insanlığın ön cephesinde savaşan ülkelerin gençliği olarak Atlantik çağının bittiğini ve yeni dünyanın kuruluşunu müjdeleyeceğiz. ABD emperyalizminin o tek dişi kalmış canavarın artık baskı, zulüm, zorbalık yapabileceği gücü yoktur. Şimdi yeniden Asya’dan bir uygarlık yükseliyor. Asya uygarlığı paylaşmacı, kamucu ve toplumcudur. İnsanlığa kardeşlik getirecektir. Asya uygarlığı hegemonyacılığa, zorbalığa, baskıya, sömürüye dünya çapında son verecek uygarlıktır. İşte bu büyük uygarlığın mimarları olan ülkelerin gençleri olarak Pakistan’da buluşacak ve bu duyguları paylaşacağız." dedi.

"ABD'ye Ve Müttefiki İsrail’e Karşı Ortak Mücadeleyi Konuşacağız"

Kardeş ülkemiz Pakistan'da yapılacak olan konferansta Müslüman dünyanın en önemli gençlik örgütlerinin bir araya geleceğini vurgulayan TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, şunları söyledi: "Kardeş ülke Pakistan'ın değerli bakanları, devlet büyükleri, ayrıca katılımcı ülkelerin milletvekilleri bizlere eşlik edecek. Dünyada Müslümanların en büyük düşmanı, 'büyük şeytan' ABD'ye ve müttefiki İsrail'e karşı ortak mücadeleyi konuşacağız. Gündemlerimizden biri de Batı'nın gençlik üzerindeki kültürel ablukası. TGB'nin Türkiye'yi temsilen katıldığı toplantıda, biz de, fiilen NATO'ya karşı verdiğimiz mücadeleyi, Kıbrıs davasını, üç İsrail tehdidini anlatacağız. Müslüman gençlik Asya'nın, Afrika'nın gençliğidir. Yükselen Asya bu toplantıyla güçlü bir mücadeleci gençlik platformu daha kazanacaktır."

Tarih:
Diğer Haberler