UĞUR MUMCU BUGÜN TGB’NİN MÜCADELESİNDE YAŞIYOR!

İçerik Açıklaması

UĞUR MUMCU BUGÜN TGB’NİN MÜCADELESİNDE YAŞIYOR!

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 30 yıl önce Gladyo’nun katlettiği vatansever gazeteci Uğur Mumcu’nun evi önünde anma töreni düzenledi. Anmaya Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu ve yeğenleri Evren Mumcu ile Baran Ateş de katıldı. Anmada Av. Ceyhan Mumcu, TGB Genel Sekreteri Samet Kunt ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Sueda Babacan konuşma yaptı. Konuşmalarda Uğur Mumcu’yu katledenin NATO olduğu ve onun mirasının Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde yaşadığı vurgulandı.

 

“UĞUR’U TGB VE ÖNCÜ GENÇLİK İLE ANIYORUM”

Avukat Ceyhan Mumcu, kardeşi Uğur Mumcu’yu anlatırken, “Ben her yıl Uğur’u TGB ile anıyorum. Niçin TGB ile andığımı bugünkü Aydınlık gazetesini alır, 8. sayfasındaki haberi vicdan süzgecinden geçirerek okursanız çok iyi anlayacaksınız.”dedi. Sorunun yanıtı için Türkiye Gençlik Birliği’nin 25 Ocak’ta düzenleyeceği söyleşiyi işaret etti. Mumcu konuşmasında şunları söyledi:

“Uğur, Atatürk’ün tam bağımsızlık ve antiemperyalizm mücadelesinin veraset belgesine sahip çıkma gayreti içinde yaşadı. 25 yaşında bu davaya girdi ve 50 yaşında emperyalizmin ve ABD’nin Türkiye ve insanlık üzerinde oynamak istediği oyuna engel olduğu için yok edildi. Ama o yıldan bu yana 30 yılda, tek gazetecidir ki ölüm anı ve sonraki günlerde hep anılır. Bir de talepte bulunulur. ‘Kim yaptı ortaya’ çıksın diye. Yargı ve devlete o kadar baskı ve tazyik yapıldı ki sonunda tetikçiler çıktı. Ama azmettirenler hala bilinmiyor. Onlar için soruşturma yapılmıyor. Hukuk tam çözmemişse bile tarih olayları çözüyor. Uğur Mumcu’ya en yakın siyasi topluluk bugün TGB’dir, Öncü Gençlik’tir, Vatan Partisi’dir. Onu aslına en uygun şekilde anarak üzerlerine düşeni yapıyorlar. Baran ile Evren bana hep ‘Uğur Mumcu yaşasaydı bugün ne söyler, ne yazardı, neye engel olmaya çalışırdı’ diye söylerler. İşte onu anmanın, onu katledenlere tepki koymanın yolu bu sorunun yanıtında. Herkese bu sorunun yanıtını aramasını tavsiye ediyorum.”

 

“CİNAYETİN FAİLİ MEÇHUL DEĞİL”

Anmada konuşma yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Sekreteri Samet Kunt, Uğur Mumcu cinayetini  faili meçhul olarak nitelendirenlere yanıt verdi: “Bu cinayetin faili meçhul değildir. 30 yıldır bellidir. Türkiye’yi bölmek, cumhuriyeti yıkmak için, Türk milletinin tarihinin hakkından gelmek için katledilmiştir.” Uğur Mumcu’nun NATO tarafından öldürülmesinin vatanseverliğinden, antiemperyalistliğinden, Atatürk’e bağlılığından, PKK ve Gladyo ile mücadele etmesinden dolayı olduğunu söyleyen Kunt şöyle devam etti: 

“Bugün ne yazık ki Uğur Mumcu’nun adının taşıyan vakfın Avrupa Birliği’nden ve İsveç’ten fon alıyor. Bu fonları ‘gazetecilik ve sivil toplumun gelişmesi’ adı altında alıyorlar. Bu Uğur Mumcu’ya en büyük ihanettir. O her zaman AB’ye karşı oldu. Parada gözü olmadı, çağdaşlığı batıda aramadı, batı yanlısı gazetecilerden olmadı, onlarla mücadele etti. Batıdan fonlanan basın onu teslim alamadı. En büyük zenginliği hakikatin peşinde olmasıydı. Gazeteciliği piyasaya teslim etmedi. Onun gazeteciliği kalemini satanların, ruhunu batıya satanların kalemini kıran türdendi.”

 

“UĞUR MUMCU’NUN MİRASI TÜRK GENÇLİĞİNDE”

TGB Genel Sekreteri Samet Kunt, Türk gençliğinin Uğur Mumcu’dan mirası devraldığını belirterek önlerindeki görevleri söyledi. “Uğur Mumcu daha lise yıllarından itibaren, aynı Atatürk gibi mücadelenin içindeydi. Emek mücadelesinin içinde, vatan savunmasının içinde ve Gladyo’nun tam karşısındaydı. 12 Mart Amerikancı darbesinin zindanlarında ve işkencehanelerinde bir adım dahi geri adım atmadı. Bakalım yazılarına, konuşmalarına ABD, NATO, Gladyo, İsrail, PKK hep hedeftedir. Hep Türk milletini bu düşman kuvvetlere karşı birleştirmek istemiştir. Yatlar, katlar, ölüm tehditleri, büyük paralar, hepsi ama hepsi onun için önemsizdir. Ve bu kahramanlığını canıyla ödemiştir. Uğur Mumcu Türkiye’nin bağımsızlığına kendini feda etmiş bir Türk vatanseveri, Türk devrimcisidir. Uğur Mumcu, HDP/PKK kuyrukçularının, NATO sevdalılarının, emperyalist devletlerden aldıkları fonlarla onlar adına gazetecilik yapanların, yanına bile yaklaşamayacağı bir vatanseverdir. Türk gençliği olarak Uğur Mumcu’nun bıraktığı mirası üstlendik, omuzlarımıza aldık. Uğur Mumcuların hayallerindeki Türkiye’yi yaratacağız. NATO’dan çıkacağız, bağımsız Türkiye’yi kuracağız.”

 

“MUMCU YAŞASA NATO’DAN ÇIKILMASINI SAVUNURDU”

Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Sueda Babacan, Uğur Mumcuları katleden odakların başarılı olamadıklarını dile getirdi. Babacan, “Türk milletini teslim almak için onun öncülerine hedef aldılar. Uğur Mumcuları, Gaffar Okanları, Ahmet Taner Kışlalıları şehit ederek Türkiye’yi bölmek istediler. Fakat başaramadılar.” diye belirtti. “Faili meçhul değil, faili NATO’dur.” cümlelerinin altını çizen Babacan, “Uğur Mumcu’nun emaneti Vatan Partisi’ndedir. Türkiye’nin başı dik, bağımsız Türkiye mücadelesi emin ellerdedir.” cümlelerini kurdu. Mumcu hayatta olsaydı Vatan Partisi ile birlikte ‘NATO’dan çıkalım’ diye kampanya yapacağını savundu.

 

“GÖREV: UĞUR MUMCU GİBİ CESUR OLMAK”

“Bugün yaşasa NATO’dan çıkılması gerektiğini Türkiye’nin birincil meselesi yapardı. ABD emperyalizminin terör örgütlerine ve siyasi uzantısı olan HDP’ye karşı en net tavrı alırdı. Ergenekon zindanlarını Vatan Partisi ile yıkardı. Türkiye'nin Mavi Vatandaki mücadelesini, zorluklardan üretim ekonomisiyle çıkılacağını satın alınamaz kalemiyle yazardı. Bugün Türkiyemizin önündeki zorluklara karşı Uğur Mumcu gibi tavır almak, cesur olmak ve millete adanmak altın anahtardır.

“Bu cesaretin ve adanmışlığın gereği ise NATO’dan çıkmaktır. Bizler onu şehit verdiğimiz noktadan kararlılıkla bildiriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de birincil mesele Türkiye’nin bağımsızlığını savunmaktır. Ancak NATO’nun içinde kalarak Türkiye savunulamaz. NATO’dan çıkarak aydınlarımızın katledilmesi önlenir. NATO’dan çıkarak Gladyo’nun, PKK’nın kökünü kazınır. NATO’dan çıkarak kan banyosu senaryolarını yerle yeksan edilir. NATO üyeliğine son vermek, millî güvenliğimizin gereğidir.”

Tarih:
Diğer Haberler