Uğur Mumcu Gibi Kararlılıyız Tam Bağımsız Türkiye'yi Kuracağız!

Cumhuriyetin kırılmaz kalemi Uğur Mumcu’yu, aramızdan ayrılışının 26. yıl dönümünde İstanbul ve Ankara'da düzenlediğimiz törenlerle andık.

Uğur Mumcu Gibi Kararlılıyız Tam Bağımsız Türkiye'yi Kuracağız!

Cumhuriyetin kırılmaz kalemi Uğur Mumcu’yu, aramızdan ayrılışının 26. yıl dönümünde İstanbul ve Ankara'da düzenlediğimiz törenlerle andık.

TGB, Cumhuriyetin kırılmaz kalemi Uğur Mumcu’yu, ABD tarafından katledilişinin 26.yıl dönümünde andı. TGB’liler, Ankara’da Genel Başkanımız Yıldırım Gençer’in katılımıyla Uğur Mumcu’nun evine yürüdü.

Yürüyüşte sık sık “Mumcu’nun katili Amerika”, “Uğurlar ölmez, Atatürk yenilmez”, “Cumhuriyet devrimi kazanacak”, “Atatürk gençliği görev başında”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ulusal Eğitim Derneği ve Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı’nın da katıldığı eylemde Yıldırım Gençer, Uğur Mumcu’nun, 51 yıllık yaşamının tamamını vatanına ve milletine duyduğu sorumluluk duygusuyla yaşadığını ve bunun için hayatını feda ettiğini söyledi.

EMPERYALİZMLE MÜCADELE MUMCU’LARDAN EMANET

Uğur Mumcu’nun Türkiye’ye ve gençlere büyük bir emanet bıraktığını belirten Gençer, “O emanet, Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı olmaktır, halkçı, cumhuriyetçi, milliyetçi, laik, devletçi ve devrimci olmaktır. Emperyalizme karşı cesaretle ve korkusuzca mücadele etmektir.” dedi.

“Uğur Mumcu olmak, hayatı amasız ve amansız yaşamaktır. Uğur Mumcuların gözü pektir, yüreği ateşli, kalemi kuvvetli, bilinçleri tazedir.” ifadelerini kullanan Yıldırım Gençer, “Uğur Mumcuları öldürebilirsiniz ama fikirlerini, düşüncelerini öldüremezsiniz. O fikir, 2001 yılında şehit edilen Gaffar Okkan’da vardır. 1990’da katledilen Bahriye Üçok’ta, Muammer Aksoy’da, Abdi İpekçi’de, Turan Dursun’da vardır. Ve o fikir emperyalizmle mücadelemizde şehit verdiğimiz Ömer Halisdemir’de, Fethi Sekin’de, Şenay Aybüke Yalçın’da vücut bulmuştur. O fikir, anti-emperyalizmdir, saf Atatürkçülüktür. O yüzden Uğur Mumcu’lar ölmez.” sözlerini kaydetti. 

Gençer, “Uğur Mumcu’nun emanetini gururla taşıyan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri olarak söz veriyoruz. Milletimizin gönlü rahat olsun, büyük devrimcilerimizin bıraktığı, Uğur Mumcu ağabeyimizin bıraktığı mirası koruyacağımıza söz veriyoruz. Emperyalizmi bu topraklardan söküp atana dek mücadele edeceğimize ve tam bağımsız Türkiye’yi kurana dek teşkilatlı bir şekilde çalışacağımıza yemin ediyoruz!” dedi.

FETÖ BİTİYOR TGB TOPLUMA ÖNDERLİK EDİYOR

Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, “Uğur Mumcu’nun abisi, avukatı ve bütün yazılarını en az üç kez okumuş bir uzmanı olarak beyan ediyorum ki Uğur Mumcu’nun en sadık takipçileri TGB ve CKD’dir. Onun için TGB ve CKD ile birlikte olmak benim acımı hafifletiyor, geleceğe güvenle bakmama neden oluyor. Dava dosyalarına intikal eden kanıtlara göre CIA mensupları ve FETÖ’cülerin en büyük hedeflerinden birinin TGB olduğu artık kanıtlanmıştır; ama onların darbesi başarısızlıkla bitti, büyük kısımları yurt dışına kaçtı, bir kısmı tutuklandı, bir kısmı da soruşturmalarda sıralarını bekliyor. Onlar toplumda etkinliklerini kaybettiler ama TGB ve CKD, Uğur’un dediği gibi ‘daha iyi bir dünya’ için önderlik görevini yapıyor. Bu bakımdan Uğur’u onlarla birlikte anmak çok büyük ve önemli bir mesaj.” sözlerini kaydetti.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Aykut Diş ise açıklamasında, “Bu ülkenin Atatürkçülerini, devrimci aydınlarını Türkiye’ye yönelik suçlara kesinlikle alet edemezler. Bugün Uğur Mumcu Türk aydınının emniyet kemeridir, Atatürkçülerin şirazesidir. O emperyalistler, o emperyalistlerin yurt içindeki işbirlikçileri, özel eylemcileri avuçlarını yalarlar. Bu ülkenin vatanseverlerini, Atatürkçülerini Amerikan emperyalizminin uydusu yapamazlar” ifadelerini kullandı.

Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu
Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu

İSTANBUL’DA UĞUR MUMCU ANITINA YÜRÜDÜK

İstanbul’da düzenlediğimiz anma töreni öncesi Şişli Atatürk Evi önünden Uğur Mumcu Anıtı’na yürüdük. Türkiye Liseliler Birliği, 68’liler Birliği Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim-İş, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, 10’uncu Köy Derneği’nin de katıldığı yürüyüşte Genel Sekreterimiz Okan Özkan, “Uğur Mumcu’yu hedef alan eller, Vietnam’da, Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Suriye’de milyonlarca insanın kanına giren ABD emperyalizminden başkası değildir. Emperyalizm, bir milleti esir almak için önce o milletin bağımsızlık yanlısı aydınlarına saldırır. ABD, Türk milletini esir alabilir mi? Hayır. Alamadı, alamayacak. Türkiye’nin bağımsızlığı için Uğur Mumcu’lar kendilerini feda etti, mücadelemize bayrak oldu. Bir Uğur Mumcu’yu, bir Ali Gaffar Okkan’ı şehit ettiler ancak bin, on bin, yüz bin, milyonlarca Uğur Mumcu’yu, Ali Gaffar Okkan’ı karşılarında buldular. Vatan savunmasında Uğur Mumcu kararlılığı ve iradesi bize yol gösteriyor.” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler