Uğur Mumcu'nun fikirleri genç gazetecilerle buluşuyor

Türkiye Gençlik Birliği olarak, Uğur Mumcu'yu 25. ölüm yıl dönümünde düzenleyeceğimiz "Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu" ile anıyoruz.

Uğur Mumcu'nun fikirleri genç gazetecilerle buluşuyor

Türkiye Gençlik Birliği olarak, Uğur Mumcu'yu 25. ölüm yıl dönümünde düzenleyeceğimiz "Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu" ile anıyoruz.

Genel Başkanımız Cem Dikmen, Uğur Mumcu'nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu ile birlikte yaptığı basın açıklaması ile 23-24 Ocak 2018 tarihlerinde 2 gün boyunca sürecek "Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu" etkinliği planını ve konuşmacıları kamuoyuna ilan etti.

Programa göre gazetecilik okulunun ilk günü (23 Ocak) yapılacak konferansa, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, CHP Eskişehir Milletvekili-Gazeteci Utku Çakırözer, Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu, Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Aydınlık Gazetesi yazarı Şule Perinçek ve Aydınlık Gazetesi Haber Müdürü Tevfik Kadan konuşmacı olarak katılacak. İkinci günde ise ilk olarak saat 14.00’te Uğur Mumcu caddesi Migros önünde buluşacak olan gençler, Uğur Mumcu’yu evinin önünde anacak. Anmanın ardından ise düzenleneceğimiz "Uğur Mumcu’nun izinde aydın sorumluluğu’’ adlı panelde Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci-Yazar Alev Coşkun ile bir araya gelecek.

UĞUR MUMCU, TÜRK GENÇLİĞİNİN BİLİNCİNDE HER ZAMAN YAŞAYACAK

"Uğur Mumcu’nun ve bütün aydınlanma şehitlerimizin mücadele bayrağı, emin ellerdedir. Bugün yetişen binlerce Uğur Mumcu, vatanın birliği ve bütünlüğü için en ön cephede, göreve hazırdır" ifadelerini kullanan Genel Başkanımız Cem Dikmen, yaptığı basın açıklamasında "Uğur Mumcu demek halka karşı sorumluluk demektir. Ege’deki tütün işçisinin sorununu, doğudaki topraksız köylünün derdini kendi derdi bellemek demektir.
İşte bu ve bunun gibi binlerce cümle ile ancak özetlenebilir Uğur Mumcu. O, hayatının hiçbir döneminde bu zamanlarda kendisini anan tatlı su aydınları gibi olmamıştır. Uğur Mumcu, sırtında yumurta küfesi taşıyanların, her daim ülkesinin çıkarını kendi çıkarından üstün tutanların aydınıdır. Uğruna can verdiği değerleri yaşatmak ve bu değerleri Türk gençliğinin bilincine, hafızasına kazımak için ölümünün 25. yılında ‘’Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu’’ düzenliyoruz. 23-24 Ocak 2018 tarihlerinde 2 gün boyunca sürecek okulumuzda birbirinden değerleri hocalarımız bizlerle birlikte olacaklar" dedi.

Uğur Mumcu’nun bıraktığı emanetin güvenilir ellerde olduğunu vurgulayan ve tüm aydınlarımız ile köşe yazarlarını TGB’nin çağrısına katkı sunmaya davet eden Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, “TGB, gerçekten Uğur Mumcu’nun bayrağını taşıyacak bir örgüttür. Uğur Mumcu Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa etmek görevini üstlenmiştir. TGB’nin eylem ve söylemlerine baktığımız zaman Uğur Mumcu gibi olabilecek tek kesimdir. Uğur Mumcu bayrağı güvenilir ellere teslim edilmiştir. Bütün aydın ve köşe yazarlarımız TGB’nin bu çağrısına katkı sunmalıdır. Uğur Mumcu yaşasaydı birisini anmak için yine böyle bir etkinlik yapardı. Bütün Uğur Mumcu dostlarını TGB’nin düzenlediği okulda görmek istiyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Cem Dikmen'in yaptığı açıklamanın tam metni:

UĞUR MUMCU’NUN CESARETİ TÜRK GENÇLİĞİNİN MÜCADELESİNDE YAŞIYOR!


Bundan tam 25 yıl önce, evinin önünde aracına konulan bomba ile düzenlenen hain bir saldırıyla kaybettik Uğur Mumcu’yu. Ölüm yıl dönümünün yaklaştığı bu tarihlerde kendisini bir kez daha saygıyla ve derin bir özlemle anıyoruz.

Değerli dostlar,
Uğur Mumcu, Türk gençliğinin bilincinde hiçbir zaman ölmemiş, erdemleriyle daima yaşamış ve ışık saçarak yol göstericiliğine devam etmiştir. Yazdığı kitapları, makaleleri, miras bıraktığı fikirleri, bugün en güncel haliyle Türkiye’nin sorunlarına ışık tutmaktadır. Çünkü Uğur Mumcu demek; nabza göre şerbet vererek her dönemin insanı olmak, dönemin iktidarına boyun eğmek demek değil, her dönemde emekçi halkının yanında olmak ve doğruları cesaretle savunmak demektir.

Uğur Mumcu demek; bağımsızlığımızı hedef alan emperyalizme karşı yılmadan, yıkılmadan, cesaretle savaş vermek ve vatanını korumak demektir.

Uğur Mumcu demek; Atatürkçülüğü gerçek anlamda anlamak, ateşten günlerde mücadeleye hazır olmak ve gereklerini yapmak demektir.

Uğur Mumcu demek halka karşı sorumluluk demektir. Ege’deki tütün işçisinin sorununu, doğudaki topraksız köylünün derdini kendi derdi bellemek demektir.

İşte bu ve bunun gibi binlerce cümle ile ancak özetlenebilir Uğur Mumcu. O, hayatının hiçbir döneminde bu zamanlarda kendisini anan tatlı su aydınları gibi olmamıştır. Uğur Mumcu, sırtında yumurta küfesi taşıyanların, her daim ülkesinin çıkarını kendi çıkarından üstün tutanların aydınıdır.
Uğruna can verdiği değerleri yaşatmak ve bu değerleri Türk gençliğinin bilincine, hafızasına kazımak için ölümünün 25. yılında ‘’Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu’’ düzenliyoruz. 23-24 Ocak 2018 tarihlerinde 2 gün boyunca sürecek okulumuzda birbirinden değerleri hocalarımız bizlerle birlikte olacaklar.

Programımız şu şekildedir;

1.Gün: (23 Ocak 2018)
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, CHP Eskişehir Milletvekili-Gazeteci Utku Çakırözer, Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu, Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Aydınlık Gazetesi yazarı Şule Perinçek ve Aydınlık Gazetesi Haber Müdürü Tevfik Kadan bizlerle birlikte olacaktır.

2.Gün: (24 Ocak 2018)
İlk olarak saat 14.00’te Uğur Mumcu caddesi Migros önünde buluşarak Uğur Mumcu’yu evinin önünde anacağız. Programımız, anmanın ardından düzenleyeceğimiz panel ile devam edecektir. "Uğur Mumcu’nun izinde aydın sorumluluğu’’ panelimizin konuşmacıları ise Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci-Yazar Alev Coşkun olacaktır.

Uğur Mumcu’nun ve bütün aydınlanma şehitlerimizin mücadele bayrağı, emin ellerdedir. Bugün yetişen binlerce Uğur Mumcu, vatanın birliği ve bütünlüğü için en ön cephede, göreve hazırdır. Bir kez daha Uğur Mumcu’yu ve tüm aydınlanma şehitlerimizi saygıyla ve özlemle anıyoruz.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler