Uğur Mumcu'yu İstanbul'da Andık

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan için İstanbul Şişli Uğur Mumcu Anıtı önünde anma düzenledik.

Uğur Mumcu'yu İstanbul'da Andık

Gladyo tarafından şehit edilen aydınımız Uğur Mumcu ve kahraman Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı İstanbul Şişli Uğur Mumcu Anıtı önünde düzenlediğimiz törenle andık.

Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak düzenlediğimiz tören konuşan İstanbul İl Başkanımız Şafak Erdem şunlar söyledi:

"Değerli basın mensupları, değerli dostlarımız,

Bugün Cumhuriyetimizin aydınlarından gazeteci, yazar Uğur Mumcu ve şehidimiz, kahraman Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı anmak için toplandık. Onları saygıyla ve özlemle anıyoruz. Bugün onları Türkiye'nin unutmadığını hep birlikte gösteriyoruz. Onlar verdikleri mücadeleyle Türkiye'nin ortak değeri olmuşlardır. 2020 yılında bir kez daha onları unutmadığımızı ve anılarını geleceğe taşıyacağımızı göstermek için toplandık. Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Türkiye'ye cesurca gerçeği söylediler. Korkmadılar. Amasız, fakatsız bölücülüğe karşı mücadele ettiler. Emperyalizme, teröre ve bölücülüğe karşı kalemleriyle silahlarıyla mücadele ederek Türk milletini aydınlattılar. Gaffar Okkan Diyarbakır'a kardeşliği götürdü. Diyarbakır halkını kazanmıştır. Uğur Mumcu PKK'nın arkasındaki gücü daha 90'ların başında saptadı. Bugün artık bütün Türkiye'nin gördüğü FETÖ'yü o 30 yıl öncesinde söylemişti. Biri hain bir kurşunla biri de arabasına konulan bombayla katledildi. Kim Türkiye'yi birleştirmeye çalıştıysa, kim teröre karşı mücadele ettiyse hedef alındı. Amerika'nın Türkiye'yi bölme planına karşı kim öne çıkarsa onun yanında hep saf tutmamız gerekiyor. Türkiye'nin Gladyo'ya, emperyalizme karşı kaybedecek bir vatanseveri yoksa milletçe en öne çıkmamız gerekiyor. Bugün bu bağlamda Diyarbakır Annelerimiz vatan mücadelesinde en öne çıkıyor. Biz de onların yalnız olmadığını göstereceğiz ki bu mevziyi hep birlikte güçlendirelim. Onların mücadelesi bugün daha da ilerlemektedir. Türk ordusu, Türk polisi ve Türk yargısı bugün PKK'ya ve tüm terör örgütlerine karşı mücadele ederken onların yanlarında Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu vardır."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler