
Türkiye Gençlik Birliği olarak, 23 Aralık Cumartesi günü devrim şehidimiz Asteğmen Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anmak için binlerce gençle hem Menemen'de hem de Karşıyaka’da yürüyüş düzenledik. Menemen'de Kubilay Anıtı’nda ve Karşıyaka İskele önünde yaptığımız basın açıklamasında Kubilay gibi hazır olduğumuzu gösterdik. Kubilay'ı andığımız yürüyüşlerin ardından konuşma yapan Genel Başkanımız Cem Dikmen, “Kubilay bir kararlılık göstermiştir. Biz de o iradeyi ve kararlılığı ortaya koyuyoruz” dedi.

Türkiye Gençlik Birliği olarak, 23 Aralık’ta Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı hakkettiği şekilde anmak için ilk önce Menemen’de yüzlerce gençle birilikte Kubilay Anıtı’na yürüdük. “Kubilay hazırdı biz de hazırız” sloganlarının atıldığı yürüyüşte devrim şehitlerinin isimleri anıldı. Kubilay Anıtı’nda sonlanan yürüyüşte konuşan Genel Başkanımız Cem Dikmen, “87 yıl önce derviş Mehmetler güruhunun bağımsız, çağdaş ve laik cumhuriyeti hedef aldığı ve Kubilay'ı katlettiği topraklardayız. Kubilay bir kararlılık göstermiştir. Biz de o iradeyi ve kararlılığı ortaya koyuyoruz. Biz buraya anma törenlerinde gözyaşı dökmeye değil, bir kararlılık ortaya koymaya geliyoruz” dedi.

KARŞIYAKA'DA DA BİNLERCE KUBİLAY YÜRÜDÜ
Menemen'de Kubilay anıtı önünde düzenlenen anmanın ardından ikinci anma Karşıyaka’da gerçekleşti. Şehir merkezinde düzenlenen ilk Kubilay anması olan yürüyüş, “Gençlik yürüyor, Kubilay yaşıyor” sloganlarıyla Karşıyaka İzban önünden başladı. Yürüyüş esnasında vatansever İzmirliler yürüyüşe alkışlarla, ıslıklarla destek verdi. Hasan Tahsin ve Kubilay gibi kararlı olduklarını vurgulayan TGB’lilerin ellerinde taşıdığı Kubilay fotoğrafları ve TGB’li iki arkadaşımızın asker kostümleri giymesi de büyük ilgi gördü.



"YÜZ YIL ÖNCESİNİN KARARLILIĞI İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"
Karşıyaka İskele’de sonlanan yürüyüşümüzün ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan Genel Başkanımız iskele önünde basına ve kamuoyuna hitap etti. Cem Dikmen, “87 yıl önce laik, çağdaş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan Derviş Mehmet ve güruhu, bugünün Fethullah Gülen’leridir! Aynı merkezlerden beslenen ve tek amaçları Türkiye’nin aydınlık yarınlarını karartmak olan hainlerdir. Derviş Mehmet ve güruhuna karşı Türkiye Cumhuriyeti, devrimlerine sarılarak karşı gelmiş ve o güruhu ezmişti” dedi.

Bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı büyük bir savaş verdiğini belirten Dikmen, “Bu savaş derinleştikçe herkes büyük devrimci, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e sarılma ihtiyacı hissediyor. Atatürk’e sarılmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bütün halinde ayakta kalabilmesinin yegane yoludur. Türk gençliği bu gerçeğin bilincinde ve özgüvenindedir. Yüreğimiz; İdlib’de, El Bab’da, Cerablus’ta yurt içinde ve dışında kahramanca savaşan, vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü koruyan Mehmetçiğimizle, polisimizle çarpıyor. Türk gençliği olarak, 100 yıl öncesinin kararlılığı ile mücadelemizi sürdürüyoruz” diyerek Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın bıraktığı bayrağı gururla taşıdıklarını söyledi.
Karşıyaka’da düzenlediğimiz yürüyüşe Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği de katıldı.
tgb.gen.tr