YİNE SICAK PARAYA BAĞIMLILIK, YİNE DOLARA ESARET, YİNE LONDRA TEFECİLERİNE TAVİZ

YİNE SICAK PARAYA BAĞIMLILIK, YİNE DOLARA ESARET, YİNE LONDRA TEFECİLERİNE TAVİZ

Merkez Bankasının, sıcak para kuruluşlarını yatırıma ikna etmek için 11 Ocak’ta New York’ta düzenleyeceği ‘Yatırımcı Günü’, ‘50 trilyon dolarlık toplantı’ başlıklarıyla duyuruldu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yabancı yatırımcıları ve sıcak paracıları ikna etmek üzere New York'a gitmeye hazırlanıyor.

Yıllardır sıcak para ile döndürülmeye çalışılan Türk ekonomisinin bugün geldiği son nokta Türkiye açısından ders niteliğindedir. Fakat bu dersi almak istemeyen, hala Kemal Derviş-Turgut Özal ekonomisini devam ettirmek isteyenler her gün televizyonda milletimize sıcak para vaatleri dağıtmaya devam ediyor. Her gün para basmaktan, döviz alıp satmaktan, Türkiye’yi batan bir ekonomik yapıya bağlamaktan bahsediyorlar.

Bu kez hem doğrudan yatırımlar hem de sıcak para yatırımlarına yönelik sunumlarla New York bankerleri ikna edilmeye çalışılacak. Türkiye piyasası içerisinde manipülatif hareketlere sebebiyet verecek bu amaç, balonların bir anda sönmesine, küçük yatırımcının zarar görmesine ve ekonomik dengenin bozulmasına neden olacak. Daha önce de ithalat arttırılarak döviz girişleri arttırıldı. Üretime dayalı olmayan ekonomi modeli dış borç ile döndürülmeye çalışıldı. Sıcak para çarkı döndürülerek Türkiye'nin dış borcu katlanarak arttı.

Sokaklarda işsiz gezen üniversite mezunu milyonlarca genç var. Asgari ücretin tutarı onların hayatında bir şey değiştirmiyor. Sıcak para operasyonlarının, döviz dalgalanmalarının belirleyeceği bir geçim darboğazı daha da derinleştiriyor.

Ekonomi yönetiminin başına Londra tefecilerinin, New York bankerlerinin memurları konuldu. Londra bankalarının memuru Mehmet Şimşek, CFR üyesi Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yeniden sıcak para bağımlılığının, dolara esaretin bayrağını açtı.

Türkiye'nin önündeki zorluklar, sorunu öteleyen gündelik çözümlerle aşılamaz. Türk gencini işsiz, Türkiye’yi üretimsiz bırakarak, ABD’den ve İngiltere’den sıcak para dilenerek değil; planlı ve kamucu bir ekonomiyle hiçbir genç işsiz kalmayacak. Yatırım ve üretimde şahlanma bu ekonomik planlar doğrultusunda hayata geçecek.

Tarih:
Diğer Haberler