Yaşasaydı Uğur Mumcu da ‘NATO’dan çıkalım' derdi

Ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu ile arkadaşı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, TGB'nin düzenlediği Twitter sohbet odasında Uğur Mumcu'yu anlattı

Yaşasaydı Uğur Mumcu da ‘NATO’dan çıkalım' derdi

Ceyhan Mumcu, 'Yaşasaydı Perinçek-İsviçre davasında Lozan’a gider, mahkemeye katılırdı. Ergenekon'da sanık olurdu, Türkiye’nin NATO’dan çıkması için çabalardı.' dedi.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Uğur Mumcu’nun gençliğe bıraktığı mirası Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu ve arkadaşı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile konuştu. Twitter'da önceki akşam düzenlenen sohbet odasına gençlerin yanı sıra çok sayıda gazeteci ve siyasi de katıldı.

Sohbet odasının açılış konuşmasını yapan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, Uğur Mumcu’yu canını feda ettiği değerleri ve gerçekleri ortaya koyarak ve yaşatarak andıklarını söyledi. Aydınlık'ın gündeme getirdiği Mumcu’nun adını taşıyan vakfın Batı’dan fonlanmasını değerlendiren Çetin, “Onun ismini bir rant kapısına çevirmeye çalışanların olduğunu da biliyoruz ve görüyoruz. Uğur Mumcu’nun isminin arkasına saklanarak onun hayatı boyunca mücadele ettiği emperyalist devletlerden fonlananlar olduğunu da gördük.” dedi. Çetin konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bugün burada emperyalizmin sakıncalı piyadesini, Kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu’yu konuşacağız. ABD ve İsrail’in kukla devlet projesini, PKK’yı nasıl kullandığını, Ilımlı İslam projesini ve FETÖ’yü nasıl örgütlediğini, NATO Gladyosunu konuşacağız. Kemalist Devrim’in güncel olarak Türkiye’nin çözümü olduğunu anlatan, ödünsüz bir antiemperyalist ve devrimci Uğur Mumcu’yu konuşacağız. Uğur Mumcu cinayetinin faili bellidir: Katil NATO Gladyosudur. NATO ve Amerika’nın içimizde örgütlediği Gladyo devrimci aydınlarımızı katletti. Tertipleriyle Türkiye’yi iç çatışmalara sürüklemeye çalıştı ve darbeler tertipledi. Son olarak 15 Temmuz’da Gladyo yeni bir darbeye kalkıştı ve o darbe NATO karargahlarından yönetildi. Uğur Mumcuların katilini tanıyoruz ve mücadele hattımızı da ona göre kuruyoruz.”

Ceyhan Mumcu, kardeşi Uğur Mumcu bugün yaşasa alacağı tavrı şöyle anlattı: “Uğur yaşasaydı Perinçek-İsviçre davasında Lozan’a gider, mahkemeye katılır, makalelerinde Doğu Perinçek’i desteklerdi. Ergenekon'da sanık olurdu. Uğur Mumcu yaşasaydı, bugün Vatan Partisi’nin NATO’dan çıkalım kampanyasını destekler, Türkiye’nin NATO’dan çıkması için çabalardı.”

ZORLUKLARA KARŞI NEŞEYLE DİRENDİ

Uzun yıllar süregelen arkadaşlıklarını anlatan Perinçek, Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde ve Ankara Hukuk Fakültesinde Mumcu ile anılarını anlattı:

 

“Birlikte Fikir ve Sanat Ocağını kurduk. O zamanlar Türkiye’nin en büyük amiral gemisi denen gazetesi bugünün parasıyla milyonlarca liralık transfer tekliflerinde bulunuyordu. Ancak Uğur bunu umursayacak bir insan değildi. Halkın hayat koşullarını paylaşan, Atatürk devrimcisiydi. Uğur çok okuyan, araştıran bir insandı, bir yandan da çok neşeliydi, şakalar, taklitler yapardı. Olağanüstü güzel şiir okurdu. Hapishane koşullarında da sanki bir eğlencedeymişiz gibi devamlı şendi. Yüzünün asıldığını, bir sıkıntı içinde olduğunu hiç görmedim. Biraz da neşeyle ve mizahla zorbalığa karşı direnen bir kişiliği vardı. Arkadaşları arasında çok sevilen, çok yönlü bir insandı.”

ABD VE İSRAİL’LE MÜCADELE ETTİ
Ağabeyi Ceyhan Mumcu, Uğur Mumcu’nun ABD ve İsrail ile mücadele ettiğini, devlet içerisine yerleşen ticaret, tarikat, siyaset üçgenini ve FETÖ yapılanmasının yazılarına taşıdığını söyledi. Ceyhan Mumcu, "Uğur, ABD’nin Irak’ta ne işi var diye sorguluyordu. İsrail, ABD’nin Çevik Güç’ünden rahatsızdı ve Uğur ile görüşmek istedi, ancak hiçbir zaman tek görüşmezdi. Çünkü her zaman tehdit alırdı. İsrailliler de ‘Bir gün arabana bomba konmasından rahatsız olmuyor musun?’ diyerek tehdit etmişlerdi. Uğur’un esas mücadelesi ABD ve İsrail ile oldu.”

MUMCU HEDEFTİ
Gladyo’nun bilinçli olarak Uğur Mumcu’yu seçtiğini söyleyen Perinçek, Mumcu’nun vatansever ve devrimci karakterinin bunda etkili olduğunu söyledi.

“Ben Uğur Mumcu’yu sevmeyen kimseyi görmedim. Bütün iklimlerce Uğur çok sayılan, sevilen, fikirleri merak edilen, bencilliği olmayan çok okuyan çok inceleyen çok değerli bir arkadaşımızdır. Uğur Mumcu’nun Türkiye için çok büyük bir kayıptır. Amerikan emperyalizminin bulunduğu yerden baktığımız zaman, bilgisi ve birikimi satın alınamayan, güçlü karaktere sahip olan Uğur Mumcu seçilmiş bir hedefti. "Uğur Mumcu büyük bir esin kaynağıdır. Bir yangındır Uğur Mumcu’ya olan hasretimiz. Bunca yıl geçti, o yangının geçtiğini hiç hissetmedim. Bu acı aynı zamanda bize bir kuvvet veriyor ve onun kişiliğinden karakterinden öğreniyoruz.”

 

'AŞIRI ORTAYA KARŞIYIM'
Twitter sohbet odasını dinleyen Av. Faik Işık da konuşmalara dahil oldu. Uğur Mumcu ile anılarını anlatan Faik Işık, “Uğur Mumcu’nun söylediği şu sözün altına ben de imzamı atarım. ‘Bu memlekette birileri aşırı sağcı, birileri aşırı solcu diye sevilmez. Ben de aşırı ortaya karşıyım.’ derdi. İnsan ölür ama onu katleden insanlar, kendi torunlarından daha uzun yaşayabilecek bir ölümsüz yaptılar. Halk için, uygarlık için mücadele eden insanları herkes mutlu eder. Uğur Mumcu hepimizden uzun yaşayacak bir şahsiyettir.” dedi.

Tarih:
Diğer Haberler