Boğaziçi ADK Hayırlı Konvoyu ağırladı!

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, “Hayırlı Konvoy ile Derdimiz Anayasa Mıydı? etkinliğinde buluştu.

Boğaziçi ADK Hayırlı Konvoyu ağırladı!

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, “Hayırlı Konvoy”u ağırladı. 

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Emekli Tümamiral Semih Çetin ve Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in konuşmacı olduğu etkinliğe Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 200 kişilik salon tamamen dolarken, öğrencilerin bir kısmı da etkinliği ayakta takip etti. 

Komutanlar, Hayırlı Konvoy çerçevesinde yürüttükleri faaliyetleri ve edindikleri izlenimleri aktardılar. Halk oylamasında neden “Hayır” denmesi gerektiğinin kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, sabırlı bir şekilde halka anlatılması gerektiğini ve bu yaklaşımla halka gidildiği zaman fikirlerinin benimsendiğini aktardılar. 

Halk oylaması gündeminin dışında Türkiye’nin önünde ekonomik kriz ve terör gibi ciddi sorunlar bulunduğuna dikkat çeken komutanlar, seçimin sonucu ne olursa olsun bu sorunların ancak “Evet” diyenler ile “Hayır” diyen vatandaşların birleşmesiyle çözülebileceğini vurgulayarak birlik ihtiyacının altını çizdiler.

Komutanlar , Hayır oyu verecekler için kullanılan ‘terörist’ yakıştırmasına da tepki gösterdiler. Bu yakıştırmaların hiçbir gerçekliği olmadığını ve FETÖ, PKK terör örgütleriyle yıllarca mücadele ettiklerini belirttiler. Bu söylemlerin yalnızca milleti ayrıştırdığını yaradığını anlatarak, herkese bu söylemlerden uzak durma uyarısında bulundular. 

Komutanların konuşmalarının ardından etkinliğin soru-cevap kısmına geçildi ve öğrenciler komutanlara sorular yönelttiler. 

Etkinliğin sonunda ADK üyeleri ve üniversite öğrencileri komutanlarla bir hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler