Çanakkale Ruhu Zaferin 104. Yılında Marmara Üniversitesi'nde Yeniden Canlandı

Marmara Üniversitesi ADK, Em. Ast. Oktay Yıldırım ve Prof. Dr. Cüneyt Akalın'ın katılımıyla “Vatan Savunmasının Dünü ve Bugünü” konferansı düzenledi.

Çanakkale Ruhu Zaferin 104. Yılında Marmara Üniversitesi'nde Yeniden Canlandı

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, yedi düveli dize getirdiğimiz 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni Em. Ast. Oktay Yıldırım ve Prof. Dr. Cüneyt Akalın'ın katılımıyla “Vatan Savunmasının Dünü ve Bugünü” başlıklı konferansı düzenleyerek kutladı.

Akalın, konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin tarihsel süreci, cumhuriyetin kurulması, Mavi Vatan Tatbikatı, değişen askerlik sistemi gibi konulara değinerek Çanakkale ruhunu 104 yıl sonra yeniden Marmara Üniversitesi'nde canlandırdı.

CUMHURİYETİ KURAN ÇANAKKALE'DEKİ RUHTU

Çanakkale Zaferi'nin tarihsel sürecini anlatan Cüneyt Akalın, "Çanakkale'deki ruh, meclisinin açılmasını, cumhuriyetinin kurulmasını sağladı" dedi.

ASKERLİK SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİ MEHMETÇİK RUHUNA ZARAR VERİR

Değişen askerlik sisteminin zararlarından bahseden Oktay Yıldırım, "Savaşı kazandıran Türk askerinin Mehmetçik ruhuydu. Şimdi askeri okulların kapanması, askerlik sisteminin değişmesi bu yüzyıllardır süregelen Mehmetçik ruhunun zarar görmesidir." dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler