Henüz yeni kurulan Genç Eğitimciler kulübü, önüne bir çok iş koyarak ve uzun vadeli planlamalar yaparak üniversitenin ve üniversitelinin nabzını tutmaya başladı.
1. Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Eylül Kaya, ‘’Biz arkadaşlarımıza aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökebilme şansı sunup,üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını desteklemeyi hedefliyoruz. Tıpkı köy enstitüleri gibi. Köy enstitülerinin eğitim modeli anlatılırken şöyle bir ifade kullanılır; ‘iş için, iş içinde eğitim’. Bizde bu düstur ile, Köy Enstitüleri ruhu ile eğitimi üretimden ayıran sisteme alternatifler yaratmayı hedefliyoruz.’’ dedi.
HAYALİMİZDEKİ EĞİTİM SİSTEMİNİ YARATIYORUZ!
Özellikle son yıllarda Üniversitelerin ve Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelen eğitim sistemine bir alternatif model aramak için 2 aşamalı bir etkinlik planı yaptıklarını ve planın ilk aşamasını ‘’Köy Enstitüleri ve Eğitim’’ konulu söyleşiyi Düzce Köy Enstitüsü mezunu Mehmet Yılmaz ile yapmak istediklerini belirten Kaya, 12 Mayıs tarihinde düzenleyecekleri söyleşiye tüm öğrencileri davet ettiklerini söyledi. Söyleşiden 1 hafta sonra ,‘’Hayalimizdeki Eğitim Sistemini Yaratıyoruz’’ konulu bir atölye çalışması yaparak söyleşiyi taçlandırmak istediklerini söyleyen Kaya,’Bu atölye çalışmasıyla amacımız öğrencilerin hayata uygun ancak ezber bozan bir eğitim modeli yaratmalarına olanak sağlamak olacak. Hayalimizde ki eğitim sistemini köy enstitülerinin üretici eğitim modeliyle birleştirerek oluşturmak niyetindeyiz. Hayallerini hayat ile birleştirmek isteyen tüm üniversite öğrencilerini bekliyoruz’’ dedi.
tgb.gen.tr