Hacettepe Üniversitesi'nden “Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler” Etkinliği

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu, “Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler” konferansı düzenledi.

Hacettepe Üniversitesi'nden “Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler” Etkinliği

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik Beytepe Kampüsü Yıldız Amfi’de gerçekleştirildi. Etkinliğe, Talat Paşa Komitesi Başkanı ve TBMM E. Başkanvekili Hasan Korkmazcan, Perinçek-İsviçre Davasının Avukatı Mehmet Cengiz ve Moskova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Perinçek konuşmacı olarak katıldı.

Taşnak Partisi Emperyalist Çıkarlar Uğruna Ermeni Halkını Ateşe Attı

Etkinlikte sözde Ermeni soykırımı yalanlarının arka planını anlatan Mehmet Perinçek, “1. Dünya Savaşı döneminde Osmanlı'da yaşayan Ermenilere batılı emperyalist devletler ve Çarlık Rusya'sı tarafından bir rol biçildiğini ve Taşnak Partisi’nin emperyalist çıkarlar uğruna Ermeni halkını nasıl ateşe attığını görüyoruz. Türkiye ile savaşmakta olan Ermenistan’ın cephedeki askerlerinin bir çoğu savaştaki suçlarından yargılanmış ve cezalandırılmışlardır. Bunlar Çarlık belgelerinde kayıt altına alınmıştır. ” ifadelerini kullandı.

Soykırım Meselesi Bir Hukuk Meselesidir

Perinçek-İsviçre Davası Avukatı Mehmet Cengiz de konuşmasında; “Soykırım meselesi bir hukuk meselesidir. AİHM de bu kanaattedir. Doğu Perinçek’in AİHM’de kazandığı zafer son noktadır. Soykırım meselesinde tek yetkili kurum olayların yaşandığı yerin ceza mahkemesidir. Uluslararası kurum ise Lahey Adalet Divanı’dır. Bir gruba mensup kişileri belli bir yerden bir yere sürmek, tehcir etmek zorla da olsa soykırım olarak adlandırılamaz. Savaş koşullarında güvenlik için yapılan tehcir soykırım değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Bizler Görevi Talat Paşa’lardan, Mustafa Kemal Paşa’lardan, Rauf Denktaş’lardan Aldık

Etkinlikte konuşmasını gerçekleştiren Talat Paşa Komitesi Başkanı Hasan Korkmazcan, “Bugün hep birlikte milli bir görevi yerine getiriyoruz. Her ülkenin vatandaşının o ülkenin imkanlarından faydalanma hakkı olduğu gibi ülkeye yönelik tehditlerle mücadele etme görevi de vardır. Bizler görevi Talat Paşalardan, Enver Paşalardan, Mustafa Kemal Paşalardan, Rauf Denktaşlardan aldık. Ermeni soykırımı yalanı sadece geçmişe dönük değil, gelecekte barış içinde yaşayacağımız dünyaya karşı emperyalist bir yalandır.” ifadelerini kullandı.

100’ü aşkın Hacettepe Üniversitesi öğrencisinin katılım gösterdiği etkinliğin sonunda Ütopya Topluluğu Sekreteri Mirza Çelik tarafından konuşmacılara teşekkür edilerek kitap takdim edildi.

Tarih:
Diğer Haberler