Hacettepeliler İnsanlığın Geleceğini Tartıştı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, insanlığın geleceğini tartıştı.

Hacettepeliler İnsanlığın Geleceğini Tartıştı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, insanlığın geleceğini tartıştı. Prof. Dr. Ali Demirsoy, ‘İnsanlığın geleceği parlak’ dedi ve gençlere bilimin yolunu gösterdi. Etkinlikte, ‘İnsanlık çevreyi mahvetti, bilgi kirliliği ile kafası karışık’ gibi söylemler itibar görmedi. Hacettepeliler insanlığın geleceğini tartıştı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci kulüplerinden Halkçı ve Bilimsel Sağlık Topluluğu, 12 Mayıs’ta “İnsanlık 2.0 Mı?” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Sıhhiye Kampüsü Tıp Fakültesi Kırmızı Amfi’de yapılan etkinliğin konuğu, biyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy’du. Demirsoy, sunumunda insanlığın evriminin geleceği konusunu inceledi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinliğin sonunda, Demirsoy öğrencilerin sorularını yanıtladı.


BUZDOLABINDAN SOĞUK SU
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde büyüdüğünü ifade eden Demirsoy, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızını çarpıcı bir örnekle anlattı. Çocukluğunda, “Ben hep hayal ediyordum, bir gün soğuk bir su içebilecek miyim?” diye düşündüğünü söyleyen Demirsoy, insanlığın bu alandaki atılımlarının hızını ve gidebileceği noktaları vurguladı.


DOĞAYLA UYUMLU GELİŞME
1960’lardan bu yana doğayı ayrıntılı olarak gözlemlediğini ve dünyamızın küresel ısınma tehlikesi altında olduğunu söyleyen Demirsoy, insan-doğa çatışmasında insanın dizginsiz davranmaması gerektiğini vurguladı. Doğayı, biyolojiyi keşfederek ve onun kurallarıyla uyumlu gelişimini sürdürmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Demirsoy, gençlere tavsiyelerde bulundu, “Önümüzde bütün bu bilimsel çalışmaları yapacak vakit olmayabilir, çok çalışın ve hiç susmayın” dedi.

DEVASA ÇİPLERDEN BULUT DEPOLARINA
“İnsanlık geçmişte az miktarda veriyi devasa ciplerde depolarken, teknolojik gelişmeler veri ve alan kullanımı açısından şaşırtıcı derecede ilerlemeye doğru gidiyor” diyen Demirsoy, insanlığın gelişiminin umut verici yönde ilerlediğini ve çok büyük avantajlara gebe olduğunu söyledi. Ayrıca, insanın doğa ile uyumlu bir şekilde gelişmesinin ilerleyen yıllarda insan ömrünü bile uzatabileceğini söyleyen Demirsoy, bu gelişmelerde üniversite öğrencilerinin sorumluluğunun büyük olduğuna değindi.


ÇİN ÖRNEĞİ VE ATATÜRK İLKELERİ
Bilimsel ve toplumsal kalkınma konusunda Çin Halk Cumhuriyeti’nin fen liselerini artırma ve temel bilimlere yatırım atağını örnek gösteren Demirsoy, katılımcı gençlere Atatürk ilkelerini hatırlattı: “Gelecek sizin elinizde unutmayın. Suç konuşanların değil, bilip de konuşmayanlarındır. Siz bilen sınıfsınız, her konuştuğunuzda aydınlığı, ileriyi, feraseti ve Atatürk İlkelerini hatırlatmanız lazım” ifadelerini kullandı. Etkinliğin sonunda, Demirsoy öğrencilerin sorularını yanıtladı, kitaplarını imzaladı. Öğrenciler kendisiyle fotoğraf çekilmek için sıraya girdi. Halkçı ve Bilimsel Sağlık Topluluğu Başkan Yardımcısı Uygar Tekin tarafından Ali Demirsoy’a Mustafa Celalettin Paşa’nın kaleminde çıkan “Eski ve Modern Türkler” adlı kitap takdim edildi.

Tarih:
Diğer Haberler