Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ADK'dan "Vatan Savaşı" etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri, Em. Asts. Oktay Yıldırım'la ''Mehmetçiğin Gözünden Vatan Savaşı'' etkinliğinde buluştu.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ADK'dan "Vatan Savaşı" etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, ''Mehmetçiğin Gözünden Vatan Savaşı'' adlı konferans düzenledi. Öğrenci katılımının yoğun olduğu etkinliğe konuşmacı olarak Emekli Astsubay Gazeteci Yazar Oktay Yıldırım katıldı.

Üniversitenin Kongre ve Konferans Merkezi Karavezir Salonun'da yapılan etkinlikte Türk-Amerikan savaşı konuşuldu. Emekli Astsubay Gazeteci Yazar Oktay Yıldırım ile Zeytin Dalı Harekatını değerlendiren gençler, konferans sonunda Mehmetçik selamı ile Afrin'e selam gönderdi.

Oktay Yıldırım konuşmasına ABD'nin Orta Doğu ve Türkiye ile ilgili yıkıcı ve bölücü planlarının 1990'lardan başlayarak en son TSK’nın Afrin harekatına kadar geçen süreci tarihsel olgusu içinde aktararak başladı. Yıldırım konuşmasında Mehmetçik'in başarılarına dikkat çekti. Gelinen noktada Türkiye'nin bundan sonra atacağı adımlar ülke içi dengeleri koruyarak Orta Doğu ülkeleriyle atacağı adımın önemini vurguladı. Bundan sonra atılacak stratejik adımlar tartışıldı yaşanacak süreçler konuşuldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler