İstanbul Üniversitesi ADK'dan "İstiklal Harbi ve Atatürk" söyleşisi

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Edebiyat Fakültesinde 17 Mayıs Salı günü 'İstiklal Harbi ve Atatürk' konulu söyleşi düzenledi.

İstanbul Üniversitesi ADK'dan "İstiklal Harbi ve Atatürk" söyleşisi

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü 17 Mayıs Salı günü 'İstiklal Harbi ve Atatürk' konulu bir etkinlik düzenledi. Geçtiğimiz günlerde de Mustafa Armağan protestosu ile ses getiren Atatürkçü Düşünce Kulübü "Tarih öyle yapılmaz böyle yapılır" diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Söyleşiye konuşmacı olarak üniversitenin hocası ve Yakın Çağ Kürsü Başkanı Prof. Dr. Mahir Aydın katıldı. Etkinlikte sunumunu gerçekleştiren Mahir Aydın "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet sadaka devleti olmamaktır. Büyük devletler kukla kullanır. Bugün küresel anlamda en büyük sıkıntımız güvenliktir. Bir ülkeyi yıpratmanın en sinsi yöntemi terördür. Bazı sıkıntılar yaşadık günümüzde. Önce kabartılıp arkasından hançer sokuldu. Birileri güneşi su tabancası ile söndürmeye çalışıyor. Artık Atatürk yok. Dolayısıyla bunun muhatabı cumhuriyet ve bizlerdir." dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler