Universiteliler Karabağ Zaferi’ni coşkuyla kutladı

Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılışının ikinci yıl dönümü, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde coşkuyla kutlandı.

Universiteliler Karabağ Zaferi’ni coşkuyla kutladı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Karabağ Zaferi’nin yıl dönümü vesilesiyle “Karabağ Sanat Gösterisi” düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi (BBB)’nin katkılarıyla yapılan etkinlik, Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu (ULUSANAT) ev sahipliğinde, Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) paydaşlığında gerçekleştirildi. Etkinlikte BBB Orkestra Şube Müdürlüğü Bandosu, BUÜ Müzik Topluluğu, Gökbörü Sanat Evi ile Bilim ve Doğa Topluluğu yer aldı. Etkinliğe Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ve Birlik Vakfı da katıldı. Etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, “Türk gençliği nereye gidiyor diyenler bu salonu dolup taşıran gençlerle Türk gençliğinin nereye gittiğini görebilir.” ifadelerini kullandı.

 

Göster öncesinde ULUSANAT’ın düzenlediği fotoğraf sergisi, katılımcıların ziyaretine sunuldu. Karabağ ve Şuşa’da verilen mücadeleyi konu alan sergide, Azerbaycan’da doğmuş ve yetişen isimlerin fotoğrafları da yer aldı. Sergi, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.


 

Daha sonra Türklerin tarih sahnesine çıkışından Azerbaycan Türklerinin yurt bulmasına, Ermenistan’ın Karabağ’ı işgalinden 44 günlük Karabağ Savaşı’na kadar zafere giden süreci konu alan oyun sergilendi. Burhan Kurtulmuş Aytoslu’nun yazıp yönettiği Karabağ Oyunu'nun ardından da büyük Türk aydını Ziya Gökalp’in yazdığı Ergenekon şiiri seslendirildi.

 

BÜTÜN TÜRK DEVLETLERİ ASYA ÇAĞI'NDA BULUŞUYOR

Etkinlikte konuşan Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Murat Demirbaş, Karabağ Zaferi'nin emperyalizme karşı kazanılmış bir zafer olduğunu belirtti. Demirbaş, “Yeni bir dünya kuruluyor. Yeni dünyada milletlerin dostluğu ve kardeşliği var. Can Azerbaycan'ın Karabağ’ı kurtarması bu yeni dünyanın kuruluşuna bir tuğla daha koymuştur. Mazlum milletlerin zaferleri ABD’nin 50 yıldır dünyaya dayattığı sıcak para diktatörlüğünü sona erdiriyor. ABD'nin dünya jandarmalığı iddiası da sona eriyor. Karabağ’ın kurtuluşuyla birlikte, Atlantik Sistemi'nin tabutuna bir çivi daha çakılmıştır. Karabağ Zaferi sadece Azerbaycan’ın değil, bütün Türklerin ve bütün Asyalıların ortak zaferidir.” dedi.

KARABAĞ ZAFERİ YENİ BİR ERGENEKON’DAN ÇIKIŞTIR


Etkinliğin katılımcılarından olan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin de bir konuşma yaptı. Çetin, şunları söyledi: “Türkiye-Azerbaycan dostluğu, emperyalizmin kördüğüm haline getirmeye çalıştığı, çözülmez denilen Karabağ sorununu çözdü. Türk dünyasının Ergenekon'dan çıkışı gibi aşılmaz denilen dağları aştık. Çözülmez denilen düğümü çözdük. Burada dünyaya yeni bir model sunduk. ABD ve İsrail’in her türlü dayatmasına karşı bölge ülkelerinin işbirliğiyle sorunların çözülebileceğini ve kurulan yeni dünyanın bölgedeki tezahürünü herkese gösterdik. Karabağ Zaferi yeni bir Ergenekon’dan çıkıştır. Türk gençliği olarak dünyaya bu zaferi anlatmalıyız. Türkiye ve Azerbaycan gençleri olarak kardeşliğin hüküm sürdüğü dünyayı hep birlikte kuracağız.”

 

AİHM’DEN SONRA KARABAĞ’DA ZAFER
Oyunun yazarı ve TSB Yöneticisi Burhan Kurtulmuş Aytoslu da büyük zafere ilişkin şöyle konuştu: “Bu gösterinin farkı, yıllardır Karabağ’ı karamsarca, olumsuzluklarla ve hüzünle ananlardan ziyade sevinci, zaferi ve gururu ön plana çıkarıyor olması. Doğu Perinçek’in AİHM’de, Ermeni soykırımı yalanına karşı kazanmış olduğu zaferimizden sonra Karabağ’da askerî zaferin de gelmesi dört dörtlük bir kutlamayı hak etti. Karabağ Zaferi'nin ikinci yılında hem şehitlerimizi andık hem de bize yakışır biçimde zaferi kutladık.”

KARABAĞ ZAFERİ GURUR KAYNAĞIMIZ
Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Topluluğu Başkanı Gizem Çavdar, Karabağ Zaferi'nin sevincinin hiç kaybolmayacağını belirtti. Çavdar, “Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı kazanmış olduğu bu zafer, Çanakkale ve Malazgirt zaferi gibi Türk tarihinin büyük zaferleri arasına girmiştir. Bu zafer Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin pekişmesi ile sonuçlandı. Bizlere bu kutlu zaferi yaşatan aziz şehitlerimizi daima saygıyla ve rahmetle anıyor, hiç unutmuyoruz. UluSanat olarak Azerbaycan’ın acısını kendi acımız, sevincini kendi sevincimiz olarak hissediyoruz. Daha önce Hocalı Katliamı'nda yüreğimiz nasıl kan ağladıysa, Karabağ Zaferi'yle de hep birlikte gururlandık.” diye konuştu.

Tarih:
Diğer Haberler