100. Yıl Sergilerine Bayramda Büyük İlgi

19 Mayıs'ın 100. yılı dolayısıyla İstanbul ve Ankara'da açılan İstiklal sergileri bayram boyunca büyük ilgi gördü.

100. Yıl Sergilerine Bayramda Büyük İlgi

12 yıllık tarihinin en kalabalık gününü yaşayan İstanbul’daki Türkiye İş Bankası Müzesi, bayramın ikinci günü 10.214 ziyaretçi ağırladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve İş Bankası’nın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, mücadelenin isimsiz kahramanları olan Anadolu insanını saygı ve minnetle anmak üzere hazırlanan sergiler; çok sayıda belge, fotoğraf, film ve objeyle ziyaretçilerini 100 yıllık bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Savaşa dair askeri objeler, o dönem kaleme alınmış günlükler ve notların yer aldığı sergilerde, savaş sırasında hazırlanmış ve savaşın seyrini belirleyen haritalar ile cephelerde komuta kademeleri arasındaki emirler de görülebiliyor. Verilen mücadele İstiklal sergilerinde; “On Yıllık Savaş”, “Mütareke ve İşgal”, “Direniş ve Kuvayı Milliye”, “Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa”, “Hukuk ve Taarruz”, “İstiklal ve Cumhuriyet” olmak üzere 6 bölümde anlatılıyor.

İstanbul Eminönü ve Ankara Ulus’ta açılan İstiklal sergileri yıl sonuna kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

ZİYARET SAATLERİ

Müzeler Pazartesi günleri, Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günü ile 1 Ocak günü hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler