19 Mayıs'ın 100. Yılında

10 Bin Fidan

Kampanyası

İlk yazılı destan olan Gılgamış’ta (MÖ 2700) ağaçların baş tacı edildiğini görürüz.  İnsanların binlerce yıl süren büyük yolculuğunda ağaçlar ya başımızın üstündedir ya da yanı başımızda. Sayelerinde nefes alırız, gölgelerinde dinleniriz. Olağanüstü güzellikleri ilham kaynağımızdır. Kökleri yüreklerimiz kadar derin, dalları ufkumuz kadar açıktır.  

İnsanlar ağaçlar gibi başı dik, kendinden emin yaşamak ister. Fikirler ve değerler ağaçlar gibi filizlenir. Tecrübenin sembolü ve yaşamın bütün renkleri ağaçlar da vücut bulur. Hayatın devamlılığı ve sonsuzluğu onların eseridir. Bu dünyada iz bırakmak isteyenlerin fidan dikmek istemesinin anlamını merak ediyorsanız sebebi bunlardır.

Doğa bizim evimiz ve ailemizdir. Ağaçlar paylaşmanın, sadeliğin, kardeşliğin ve güzelliğin göstergeleridir. Ne yazık ki güzel dünyamız nefes darlığı çekmektedir. Kuşların yuvası az, toprağın örtüsü zayıftır. Ormanlarımız gün geçtikçe azalmaktadır. Nefes alanlarımız azaldıkça, geleceğe dair sorumluluklarımız artmaktadır. Bu sorumlulukla yola çıkarak doğamıza sahip çıkıyoruz.

Türkiye Gençlik birliği olarak 19 Mayıs’ın 100. yılında yurdumuzun bozkırına yeşilin tohumlarını ekeceğiz.

Güzel ülkemizi daha da güzelleştirmek ve geleceğe gençlikten bir hatıra bırakmak için Kırşehir’in Akpınar ilçesinde 100. Yıl Gençlik Ormanı Projesi’ni hayata geçiriyoruz.

19 Mayıs’ın 100. yılında bozkırın ortasına dikeceğimiz 10.000 fidan ile tarihimizi ve geleceğimizi selamlıyoruz.

Geleceğimizi teminat altına almak ve yaşamı korumak  için binlerce fidana ihtiyacımız var. Anadolu’ya kazandıracağımız 10.000 ağaçlık ormanda sizin de katkınız olsun. Anadolu’yu çiçeklendirmek, ağaçlandırmak ve güzelleştirmek için herkesi destek olmaya çağırıyoruz.

Bir fidan da sizden!

Tarih:
Diğer Haberler