Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Ve Büyük Gençlik Yürüyüşü

98 yıllık şölenimizi bu sene tarihi 1.Meclis önünden Anıtkabir’e; Ata’mızın huzuruna yürüyerek gerçekleştireceğiz.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Ve Büyük Gençlik Yürüyüşü

YAZAR

Milli bayramlar, Milli Mücadele döneminde verilen mücadelenin birer armağanlarıdır. Millî Mücadele döneminde millî iradenin her şeyin üstünde olması, yeni kurulacak olan devletin siyasi yapısının nasıl olacağını göstermişti. Egemenliğin kişi veya zümre iradesinden alınıp millet iradesine verileceği Millet Meclisi’nin açılması ile de kendini göstermişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Büyük Zafer’in kazanılmasından sonra, saltanat kaldırılarak, hâkimiyet-i milliyenin gerçekleşmesinin kesinleştiği 1 Kasım 1922 günü ve gecesinin, “Hâkimiyet Bayramı” olarak kabul eden bir yasa çıkarmıştı. Milletin hakimiyeti aslında cumhuriyet demekti. 28 Ekim 1923 gecesi Atatürk, İsmet Paşa ile birlikte bir kanun tasarısı hazırlayarak, tasarıyı ertesi gün TBMM’ye sunmuştu. Uzun görüşmelerden ve tartışmalardan sonra, yapılan oylamayla “Türkiye Devleti’nin hükûmet şekli cumhuriyet” olarak kabul edildi Aynı gün Mustafa Kemal, oy birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı seçiminden sonra, cumhuriyetin ilanı, 101 pare top atışıyla kutlandı.

10. Yıl Kutlamaları

“Çıktık açık alınla on yılda her savaştan,
On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan;
Başta bütün dünyanın saydığı Başkumandan;
Demir ağlarla ördük Anayurdu dört baştan.
Türk’üz, Cumhuriyetin göğsümüz tunç siperi,
Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri!”

Türkiye Cumhuriyeti devriminden sonra 10 yıl gibi kısa süre içerisinde her alanda büyük gelişmeler yaşamıştı. Ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel, tarım ve eğitimde ki başarılarını dış politikadaki “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle Türkiye Cumhuriyetine büyük bir saygınlık kazandırmıştı. Bu başarıların dünya kamuoyuna duyurulmasının istenmesi 10.yıl kutlamalarına başka bir önem kazandırmıştır.

TGB Eşliğindeki Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Yıl 2011, 2012... Türkiye’de açılım sürecinin olduğu zamanlar. Cumhuriyet Bayramının en önünde yine Türk Gençliği sloganlarında Türk-Kürt Kardeştir diyor. Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışanları karşı Türk Milletini birleştirmeyi şiar ediniyor. FETÖ’nün başını çektiği Ergenekon, Balyoz kumpasının olduğu bu dönemlerde Türk Milleti topyekûn korkusuzca Amerika’nın üzerine yürüyor, vatanseverleri Silivri zindanlarından çıkarmaya yeminler ediyordu. FETÖ’nün kumpasını başına yıkan bu kararlı millet Türkiye’nin bugün FETÖ’nün üzerinde gitmesinde en doğru ve en önemli konumu alıyor.

2016-2017 Türkiye’nin İkinci İstiklal Savaşının başladığı yıllar... 24 Temmuz 2015 itibariyle Amerika’nın kara kuvveti PKK’nın ezilmeye başlanmıştı. 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ darbe girişimiyle Amerika, Atlantik sisteminden çıkan Türkiye’yi tekrar kendisine bağlamaya ve içeride kaos yaratmaya kalkmış fakat darbe girişimi Türk Milleti’nin ve Türk Ordusunun iradesiyle bastırılmıştı. Bu dönemde “Türk Gençliği, Mehmetçiğin yalnızca bir adım gerisindedir” sloganıyla hareket ettik. Mehmetçiğimiz PKK’yı hendeklere gömerken vatansever Türk Gençliği de PKK’nın üniversitedekileri uzantılarını yerle bir etti.

Türkiye’ye Sahip Çıkan Gençlik

Andımız yasağına karşın 20.000 genç ile Anıtkabir’de Andımızı okuduk. Ürettiği güzelliklerle yurdumuzu var eden köylümüze, emekçimize, 95 yıl önce köyünü, tarlasını, ocağını, sevdiğini bırakıp cepheye koşan yiğitlere… Şehit Kubilay’a, İsmet İnönü’ye, Uğur Mumcu’ya, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Gaffar Okkan’a, Eşref Bitlis’e, Ömer Halisdemir’e, Eren Bülbül’e, Şenay Aybüke Yalçın’a, Fethi Sekin’e... Trablusgarp’ta, Kut’ul Amare’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, İzmir’de bu yurdu düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk gençliği olarak, varlığımızı milletimizin varlığına armağan ediyoruz.

Vatan, Üretim Ve Gelecek İçin Büyük Gençlik Yürüyüşü

Amerika’nın başını çektiği 10 ülkenin büyükelçileri Osman Kavala’nın serbest bırakılması için yayınladıkları bildirgeyle ülkemizin egemenliğine saldırırken, Doğu Akdeniz’de namlular Türkiye’ye çevrilmişken, 1 milyon genç işsiz varken, sıcak para ekonomisinin bittiği koşullardayken Türkiye’ye bir program ve çözüm sunuyoruz. Türkiye’de istihdam yaratmak, ülkemizi üretim merkezi haline getirmek önümüzdeki en önemli görevlerdir. Vatanımıza çevrilen namluları yerle bir etmek için, ekonomik darboğazdan çıkmak için Türk Gençliği kenetlenmiştir.

Bayramlar ve kutlamalar, bir toplumun ortak değer ve davranış ölçülerinin bireyler tarafından bilinçli bir şekilde kavranıp benimsenmesi ve yeni kuşaklara aktarılmasında önemli bir işlevi yerine getirirler. Türkiye’nin bu büyük mirasına bugün sahip çıkmak Türkiye Gençlik Birliği önderliğindeki Türk gençliğinin vazifesidir. İçine girdiğimiz zorlukları kenetlenerek aşacağız. 98 yıllık şölenimizi bu sene tarihi 1.Meclis önünden Anıtkabir’e Ata’mızın huzuruna yürüyerek gerçekleştireceğiz. Bu tarihi yürüyüşte hep birlikte kenetlenelim!

“Unutmayınız ki Mustafa Kemaller hep yirmi yaşındadır.”

Tarih:
Diğer Haberler