Zafer Yılına Merhaba!

Büyük zaferlerin arefesindeyiz. 2021 Türkiye’nin zafer yılı olacak! Umutluyuz, kararlıyız, cesuruz. 2021 yılında milletimize zaferler armağan edeceğiz

Zafer Yılına Merhaba!
Naci Önenköprülü
Naci Önenköprülü
YAZAR

2020 ülkemizin birlik ve beraberlik içinde zorluklara karşı göğüs gerdiği umut, kararlılık ve dayanışma dolu bir yıl oldu. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya Koronavirüs salgınıyla ve onun beraberinde getirdiği zorluklara karşı mücadele ederken milletimiz binlerce yıllık tarihinde saklı cevheri bir kez daha ortaya koydu. Zorluklara meydan okudu. Bu şüphesiz büyük zaferlerin habercisidir. Büyük sorunlar büyük çözümleri beraberinde getirir. Tüm bu yaşadıklarımızdan edindiğimiz tecrübeye dayanarak söylüyoruz ki 2021 Türkiye’nin zafer yılı olacak!

Terörle Mücadelede Zaferin Arefesindeyiz

24 Temmuz 2015’te başlayan PKK terörüne karşı silahla mücadelemizde 2020 yılında büyük başarılar elde ettik. Mehmetçiğimiz 30 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirerek ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağladı. Başta Rusya, İran olmak üzere bölge ülkeleriyle yapılan iş birlikleri tüm sorunlara karşı bir çözüm modeli yarattı. 2021 terörle mücadelenin zafer yılı olacak.

Terör örgütü PKK’nın organı olan HDP’ye karşı 2020 yılında yapılan operasyonlar sonucunda belediyelerimiz terörden arındırıldı. PKK terörünün şehirlerimizdeki merkezlerine karşı Türk yargısı ve güvenlik güçleri harekete geçti. HDP’nin üst düzey yöneticilerine operasyonlar yapıldı. 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Binası önünde vatan ve evlat nöbeti tutan annelerimiz HDP/PKK’nın tüm tehditlerine rağmen kararlı mücadelesini devam ettirdi. Onlarca ailemiz evladına kavuştu. Artık herkes biliyor, görüyor HDP terör partisidir.  2021 HDP’nin kapatıldığı, Diyarbakır annelerinin zafer kazandığı bir yıl olacak.

Atlantik Tayfasını Kötü Günler Bekliyor

Atlantik merkezlerinden ülkemize tehditlerin arttığı bir yılı geride bıraktık. Ambargolarla ülkemizin direnci kırılmaya çalışıldı. Türkiye emperyalist merkezlerden gelen bu zorbalığa karşı güçlenerek yoluna devam etti. Savunma sanayi alanında büyük atılımlar yaptı. Türkiye varlığına yönelen tehditlere kendi ürettiği milli silahlarla karşı koydu. Rand Corporation raporlarıyla Atlantik efendilerine sırtını yaslayan bir iktidar senaryoları çizildi. ABD Başkanı Joe Biden’ın iktidarı devirme planları konuşuldu. Türk milleti çuvalı bu kez ABD planlarına geçirdi. 2021 Amerikancıların bozguna uğradığı, vatanseverlerin, milliyetçilerin, Atatürkçülerin zaferler kazandığı bir yıl olacak.

Üretim İçin Atılım Yılı

Ülkemizi 75 yıl önce Atlantik sistemine hapsettiler. O sistemde üretmek yoktu. Kazanmak yoktu. Emek ve alın terinin değeri yoktu. O sistemde üretici kambur ilan ediliyordu. 2020 o sistemin zincirlerinin kırıldığı bir yıl oldu. Bizzat devletin en üst kademelerinden “artık böyle gitmez” dendi. Bugün üretim ekmek gibi su gibi ihtiyaç. Türkiye üretmeden yaşayamaz. Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmaları yapan Oruç Reis üretmek istiyor. Türk gençliği üretmek istiyor. Türk kadını üretmek istiyor. Türkiye üreticisini çağırıyor. 2021, tarlasını süren çiftçinin, fabrikada çalışan işçinin, tüccarın, sanayicinin kısacası iş ve ekmek mücadelesinin zaferler kazandığı bir yıl olacak.

Mavi Vatan’da Çözüm Yılı

Doğu Akdeniz’de ABD namlularını ülkemize doğrultuyor.  Kaptanı Yunan, gemisi Alman, komuta merkezi İtalyan olan muhiplerle Türk ticaret gemisine baskın düzenleniyor. Gemimizin kaptanı silahla elleri havaya kaldırılıyor. Buna karşın Türk gençliği 2020 yılında Mavi Vatan için seferberlik ilan etti. 2020 Mavi için için seferberlik yılı oldu. Mavi Vatanımıza yönelen tehditlere karşı en önde göğsümüzü siper ettik. Çok kısa sürede on binlerce Mavi Vatan Gönüllüsü görev başı yaptı. Büyük şairimizin İstiklal Marşında öğütlediği gibi enginlere sığmadık taştık. Mavi Vatanımızın bir damla suyuna göz koyanların korkulu rüyası olduk. Şimdi bu mücadelede zaferler kazanma zamanı. Kararlıyız 2021 Mavi Vatan’da zafer yılı olacak. 

Mızrak Çuvala Sığmaz

Türkiye’nin geleceğini hedef alanlar namlularını hep gençliğe doğrulttu. Çünkü gençlik gelecek demek biliyorlar. Türk gençliğini alt edersek Türkiye’yi etkisiz hale getiririz sandılar, başaramadılar. Türkiye karşıtı planlarının önünde dağ gibi duran bir Türk gençliği var. Onlar Türkiye’yi hedef aldı Türk gençliği bu planları alt etti. Tarih hep böyle ilerledi. Son planları “Z Kuşağı”. Türk gençliğine “Z Kuşağı” etiketi yapıştırarak özünden kopartmak istiyorlar. Gençlik bu kalıba sığmadığını hayatta gösterdi. Mavi Vatan Gönüllüsü olan on binlerce gence bakarak, HDP Kapatılsın kampanyasına imza atan binlerce gence bakarak, salgın sürecinden yaşlıların, engellilerin her derdine koşan gençlere bakarak, uyuşturucuya ve türevlerine tavır koyan gençlere bakarak bu projenin de çöktüğünü görebilirsiniz. Türk gençliği ülkesine yönelen tehditlerin yine en ön cephesinde olacak. 2021 yılında zaferleri ilk kucaklayan yine Türk gençliği olacak.

Tüm bu mücadelelerde sırtımızı milletimizin büyük değerlerine yaslıyoruz.

Umutluyuz, kararlıyız, cesuruz. 2021 yılında milletimize zaferler armağan edeceğiz.

Tüm milletimizin zafer yılını sevgiyle, saygıyla, güvenle kutluyoruz.

Naci Önenköprülü | TGB Genel Başkan Yardımcısı

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler