Zor Zamanlarda Ferhan Şensoy ve TGB Rüzgarı

TGB için Ses Tiyatrosu'nun yeri ayrıdır. Orta Oyuncular’ın nice oyununda büyük usta Ferhan Şensoy ile kah güldük kah hüzünlendik.

Zor Zamanlarda Ferhan Şensoy ve TGB Rüzgarı

YAZAR

Hepimizin gönlünde ve aklında derin izler bırakan Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Ferhan Şensoy’u bugün kaybettik. Usta bir tiyatrocu, mizah ve zekâ dolu bir kalem, örnek bir aydın olan Ferhan Şensoy, TGB’nin de önemli destekçilerindendi.

SORUMLU AYDIN TAVRI
Ferhan Şensoy, Türkiye’nin en önemli kırılma dönemlerinde en cesur tavırları aldı. FETÖ’nün kumpaslarıyla vatanseverliği boğmaya çalıştığı o karanlık günlerde Aydınlık gazetesinde yazdı. “Aydınlık’ta yazmak bir görevdir ve nöbettir” dedi. TGB’nin öncüsü olduğu ve Türkiye’nin gündemine damgasını vuran etkinliklerde her şeyiyle destek verdi. 29 Ekimlerde “Helal olsun onlara, bu çocuklara destek olmak lazım.” dedi, bayrağını aldı, meydanlara geldi. 2012’de İstiklal Caddesi'ndeki büyük 19 Mayıs yürüyüşümüze çağrı yaptı ve turnelerinde yüreğinin TGB ile attığını söyleyerek Gençliğe Hitabe’yi okudu. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı atfettiği gençliğin TGB olduğunu her yerde dillendirdi.

2015’te Türk ordusunun terörün üzerine yürüdüğü yine bir kırılma anında, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” kampanyasına imza atarak Mehmetçiğin yanında oldu.

 

PERDE TGB İÇİN AÇILIYOR!
Türk gençliğinin sadece eylemlerle değil sanatıyla da yanındaydı. Her oyunu, yüreğimizi gönendiren ve bilincimizi aydınlatan bir sanat eseridir. Ne zaman isterseniz oyunlara gelin, derdi. TGB’liler için Ses Tiyatrosu’nda ayrılmış koltuklar her zaman vardı.

2015 yılında “Ferhangi Şeyler” ve 2017 yılında “Nereye De Gidiyor Lan Bu Gemi” oyunlarını bizler için sergiledi. İkisinde de kendisiyle yakından çalışma fırsatını yakaladım. Her sohbetimizde Türkiye’nin geleceği ve gerçek Atatürk gençliği olarak tanımlıyordu bizi. Oyunun sonunda yüzü gülerken gözleri dolan o adama yüzlerce genç kucak dolusu sarılıyordu. Şimdi onu kucak dolusu sevgiyle uğurluyoruz.

En sevilen oyunlarını bizler için oynaması ricamızı ilettiğimizde de tereddütsüz, büyük bir memnuniyetle kabul etti. 2015 ve 2017 yılında sergilediği oyunları sınıf arkadaşlarımızdan öğretmenlerimize, ailelerimizden tüm çevremizle birlikte Ses Tiyatrosu’nu tıklım tıklım doldurduk. Öyle ki “Nereye De Gidiyor Lan Bu Gemi” oyununun biletleri 3. günden tükenince 1 hafta sonrasında aynı oyunu ikinci kez bizler için oynadı.

‘TGB YÜREĞİMİZE SU SERPTİ’
Üniversitelerden ve liselerden gelen gençlerin oyunlara ilgisinden ve bizlerle çalışmaktan çok keyif aldığını her görüşmemizde söylüyordu. “TGB’den önce gençlik apolitik, ülke sorunlarından uzak diye düşünür, hüzünlenirdik. Sizlerle bunun tam tersi olduğunu gördük. TGB Rüzgarı bizlerin yüreğine su serpti” diyordu. 

Türk tiyatrosu bugün usta bir sanatçısını, Türkiye devrimci bir aydınını, Türk gençl­­­iği ise Ferhan ağabeyini yitirdi. O’nu ebediyete uğurlamamızın ardından Türk gençliği olarak söz veriyoruz. TGB’liler vatanseverliği ve Atatürk’ü en geniş kitlelere taşımaya devam edecek.

Su serpilmiş yüreğinizle desteklediğiniz TGB’nin yolu açık.

Duygu Karabulut

TGB İstanbul İl Başkanı / Başkanlık Kurulu Üyesi

Tarih:
Diğer Haberler