Bugün Türkiye’nin NATO’ya katılımının üzerinden 67 yıl geçti. NATO’nun, ülkemize karşı yürüttüğü operasyonlardan kısa bir bilançoyu derledik.

Bugün Türkiye’nin Nato’ya katılımının üzerinden 67 yıl geçti. O tarihten bu güne, NATO’nun, ülkemize karşı yürüttüğü operasyonlardan kısa bir bilançoyu, tgb.gen.tr olarak sizler için derledik…

1. Mehmetçik ABD’yi Savunmak için Kore’ye Gönderildi

1949 yılında görünürde "Sovyet tehdidine karşı" kurulan NATO, yalnızca bir savunma örgütü olduğunu iddia eder fakat gerçekte ABD’nin dünya hegomonyasını sağlama aracıdır. Türkiye’nin Nato’ya giriş süreci bunu en somut göstergelerinden birisidir. 26 Haziran 1950’de patlak veren Kore Savaşı Amerika’nın Türkiye’yi Nato’ya alma politikası için iyi bir fırsat oldu. Ülkemizin binlerce kilometre uzağındaki topraklarda ne için savaştığını dahi bilmeyen yüzlerce mehmetçiğimiz şehit ve gazi oldu. Hükümetin Nato’ya girmek için aldığı bu karar yüzünden Kore’de yaklaşık 2,5 milyon sivil ölmüştür.

2. FETÖ Kuruldu ve Devlet Kademelerine Yerleştirildi

Gladyonun Sivil ayağı olan Komünizmle Mücadele Dernekleri 1950 yılında faaliyete başlamıştır. Fethullah Gülen bu derneğin hem İzmir hem Erzurum şubesinin kurucuları arasında yer almıştır.

3. Provokasyonlar Düzenleyerek Milleti Bölme Operasyonları Düzenledi

NATO’nun gladyo marifetiyle Türkiye’de yaptığı ilk eylemi 6-7 Eylül 1955’de çıkan olaylardır. Kıbrıs sorunun çözümü için Yunanistan’la yapılan görüşmelerin baltalanması amacıyla bir provakasyon yapılmış, İstanbul Beyoğlu’nda yaşayan Rum esnafın dükkanları yağmalanmıştır.

1977 1 Mayıs Katliamı, 78 Maraş Katliamı, 1993 Sivas Katliamı NATO’nun Türkiye’de örgütlediği en kanlı faaliyetlerdir.

4. Darbeler Tezgahladı

12 Mart 1971’de yapılan darbeyle ordudan 1500 Atatürkçü, NATO karşıtı subay tasfiye edilmiştir. “Kontrgerilla karargahı” denilen Ziverbey Köşkü’nde bir işkence merkezi kurulmuş; 68 Gençlik Hareketi’nin başını çekenler ve ABD’nin Türkiye’de varlığına karşı çıkanlar işkence görmüştür.

Yine 12 Eylül 1980 Darbesi, CIA İstasyon Şefi’nin deyimiyle “bizim oğlanlar” tarafından yapılmıştır. En büyük Amerikancı tasfiye bu sırada olmuştur. Türkiye’nin ABD’nin küreselleşme stratejisine uyum sağlaması için elzem olan iktisadi 24 Ocak Kararları da, bu darbenin sopasıyla uygulanmıştır.

5. Vatansever Aydınları Katletti

90’lı yıllarda Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu gibi Amerikan emperyalizmine karşı çıkan Atatürkçü aydınlarımıza “faili meçhul” suikastler tertiplenmiştir. ABD'nin bölge planlarını bozan Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağı düşürülmüştür.

6. Gemilerimizi Batırdı

1992 yılında Türk Muavenet zırhlısının NATO Tatbikatı dönüşü vurulmasıdır. Bu olayda da, birden çok yetkilinin onayıyla gerçekleşebilecek bir olay için "hata" denmiş ve Türkiye'den "özür" dilenmiştir. Gerçek neden ise Türk Donanması'nın ABD'den gemi almayı reddetmesidir.

7. Yurtseverleri Zindanlara Attı

Türk ordusunu ve milli direncin kalelerini etkisiz hale getirmek için tertiplenen Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davaları, ABD’de kararlaştırılmış, FETÖ ile NATO’nun eşgüdümüyle uygulanmıştır. Bu davalarda NATO ve Amerikan karşıtlığı, “suçun" yegane ölçütü sayılmıştır.

8. FETÖ’nün Darbe Kalkışmasını Planladı

FETÖ’nün saltanat dönemi, Türkiye’deki NATO faaliyetinin zirvesidir. 15 Temmuz darbe girişimi bunun en somut göstergesidir. Darbe’nin merkez üssü İncirlik olmuştur. Ankara’yı bombalayan uçakların yakıt ikmali İncirlik’ten yapılmıştır. Darbe’nin bastırılmasından sonra ABD Merkezi Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, “ABD'nin Türk ordusundaki bir dizi en yakın müttefiklerinin hapse atıldığını” söylemiştir. Türkiye'de aranan FETÖ’cü subaylar NATO toplantılarında resmi görevli gibi ağırlanmışlardır.

9. PKK’ya Silah Verdi

NATO, Türkiye'de darbeler yapan, kan döken, PKK gibi, IŞİD gibi FETÖ gibi terör örgütleri aracılığıyla bize silah doğrultan yer altı örgütüdür. PKK'ya 4 bin TIR silah veren Nato’nun mimarı ABD’dir. 60 bin kişilik orduyu donatacak silahı ABD yani NATO, PKK'ya vermektedir. Binlerce mehmetçiğimiz NATO’nun PKK’ya hibe ettiği silahlardan çıkan kurşunlarla şehit olmuştur.

10. Türkiye’yi Dört Bir Yandan Kuşattı

Bugün ülkemiz Münbiç’te, Ayn-El Arab’da, Kandil’de Türkiye’yi hedef alan PKK/PYD görünümündeki NATO ve ABD ile bir ölüm kalım savaşı vermektedir. NATO aynı zamanda Kıbrıs ve Ege denizindeki haklarımız konusunda da bize düşman bir politika yürütmektedir. Bunlar dışında ekonomik ve toplumsal bütün meselelerde NATO ülkemizin düşmanıdır.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler