100 Yıl Sonra Yeniden Türkiye İçin Kenetlen!

Türk milleti çözüm için Atatürk’te birleşiyor. Yurdun dört bir yanından gelen gençler, Beşiktaş’tan Dolmabahçe’ye yürüyecek.

100 Yıl Sonra Yeniden Türkiye İçin Kenetlen!

Bugün 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümü…
Büyük Kurtuluş Savaşı’mızın ateşinin harlandığı günden 100 yıl sonrası.
Türk milleti bu kutlu günü bayraklarıyla, marşlarıyla, tüm coşkusuyla kutlayacak.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB), geçen sene sonundan beri 100. yıl için büyük etkinlikler hazırladı. Aylardır 100. yıl için durmak, yorulmak bilmeden etkinlikler düzenleyen TGB’lilerin emekleri, nihayet bugün meyvelerini verecek. TGB, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek liseli ve üniversiteli öğrencilerden oluşacak binlerce gençle Türkiye’ye bir kararlılık ve beraberlik tablosu gösterecek.


ATATÜRK’ÜN TÜRKİYE’Yİ KENETLEYEN GENÇLİĞİ
TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, “19 Mayıs, bağımsızlığın, kenetlenmenin ve umudun günüdür. Türk Milleti 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalizme karşı büyük direnişini yeni bir aşamaya taşımıştır. Milletimizin fedakarlığı, kahramanlığı ve cesareti ile Kurtuluş savaşı zafere ulaştı. 100 yıl sonra bugün de Türkiye, büyük sancılar ve krizler içerisindendir. Milletimiz, bu sancılar içerisinden çıkacak tecrübe ve birikime sahip. O büyük birikim Mustafa Kemal Atatürk'tür.” dedi.
Atatürk'ün bu cennet vatanı emanet ettiği gençlerin 100 yıl sonra da görev başında olduğunu belirten Yıldırım Gençer, Türkiye'nin sahipsiz olmadığını dosta düşmana duyurmak ve birlik, beraberliği göstermek için bütün vatandaşları bütün vatandaşları saat 15.00'te Beşiktaş İskele Meydanına davet etti.


‘SAMSUN RUHU GELECEK GÜNLERE YÖN VERECEK’
Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan “Muhteşem bir coşku” dedi. Ergincan, “100 yıl sonra halen Türk gençliğinin ve Türk milletinin bir araya gelmesini sağlayanın, ortak bir amaç için eyleme geçirenin Atatürk olduğunu gördük. Atatürk sadece fiziki varlığı ve üstün şahsiyetinden ötürü değil Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin yolu olduğu için insanları meydanlara döküyor. Türk milleti Ata’sının sorunlar karşısındaki çözümlerine sarılmayı tercih ettiği için TGB ile yürüyor. İstanbul halkı bu yürüyüş ve şölenle seçimler için de bir mesaj verdi. Türkiye çapındaki diğer etkinlikler de aynı mesajı veriyor. Samsun ruhu gelecek günlere yön verecek. Bir mesajı da TGB verdi. Türkiye’nin gündeminin sadece seçim olmadığını da bu güzel eylemle ifade etti.” ifadelerini kullandı.
Binlerce gençle saat 15.00’te Beşiktaş İskele Meydanı’nda buluşacak olan TGB’liler, büyük tarihi anlamlara sahip olan Dolmabahçe Caddesi’nden geçerek Küçükçiftlik Park’a yürüyecek. Büyük yürüyüşün ardından, gençlerin “100 Yılın Şöleni” adını verdikleri şölen tüm coşkusuyla başlayacak.
Şölende, Türk Rock müziğinin efsane isimlerinden Ogün Sanlısoy, Anadolu Rock’ın köklü gruplarından Kurtalan Ekspres, şarkıları hiç dillerden düşmeyen müzik grubu Ayna, “a capella” tarzı müziğiyle beğeni toplayan SesVerSus, folklör danslarını çağdaş yorumla buluşturan Mir Sanat Topluluğu ve müzik dünyasında “Olduğu Kadarıyla” şarkısıyla çıkış yakalayan Mehmet Eti sahne alacak.


SANATÇI VE AYDINLARDAN ÇAĞRI
TGB’nin “100 Yıl Sonra Yeniden Türkiye için Kenetlen” sloganıyla düzenlediği büyük yürüyüşe sanatçı ve aydınlardan destek yağdı.


‘TGB TÜRKİYE’NİN ONURUNU KORUYOR’
Mavi Vatan’ın isim babası, Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, “TGB, Türkiye’nin yüz akıdır. Türkiye’nin en karanlık, en zor dönemlerinde yüz yıl öncesinin fedai ruhuyla öne çıkmıştır ve kumpas davalarının en acımasız, en hain icra edildiği dönemde Türkiye’nin onurunu, Türk gençliğinin onurunu en üst seviyede koruyabilen çok az sivil toplum örgütünden biri olmuştur. 19 Mayıs’ın, Milli Kutsal Kurtuluş Savaşımızın başlamasının 100. Yılında ne mutlu bize ki aynı ruhu taşıyan bir TGB’miz var. Ne mutlu bize ki damarlarında asil Türk kanının dolaştığı ve bu vatan, bu devlet uğruna her türlü tehlikeyi göze alabilecek yiğitlikte ve cesarette gençlerin oluşturduğu böylesine önemli bir kitlemiz var. Bu kitle sağlam durduğu sürece inanın bu ülkeye hiçbir şey olmaz. O nedenle TGB’nin 100. yılda yapacağı bu coşkulu kutlamalarımıza tüm gençliğimizi davet ediyorum. TGB’li gençler çoğalsın, TGB büyüsün ki bizler evlerimizde rahat uyuyalım.” ifadelerini kullandı.
Şölende sahne alacak sanatçılardan Ogün Sanlısoy, Kurtalan Ekspres, Sanatçı Çelik Erişçi, Şair Yazar Ataol Behramoğlu, Tiyatro Sanatçıları Sezai Aydın ve Ali Yaylı da bütün vatandaşları TGB ile yürümeye ve ardından 100 Yılın Şöleni’ne çağırdı.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler