
Mehmetçiğin bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlarda son bir hafta içinde 124 terörist etkisiz hale getirildi.
Milli Savunma Bakanlığınca, son bir haftada yurt içi ile Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda 124 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
TSK VURDY PKK'YI KORKU SARDI
Türk ordusunun Ayn el Arab yakınındaki Zor Mağar bölgesinin ardından Tel Abyad’ı vurması PKK/YPG’yi korkuttu.
PKK/YPG işgal girişimi için Suriye’nin doğusunda sözde IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonları askıya aldığını duyurdu. SDG’nin açıklamasında, "Türkiye’nin bombadımana devam etmesi halinde IŞİD karşıtı operasyonlarını uzun süreli olarak durduracağını" ifade etti.
"İstanbul’da düzenlenen dörtlü Suriye zirvesinin ardından TSK’nin Suriye’nin kuzeyindeki YPG mevzilerine saldırılarının başladığını" ifade eden SDG açıklamasında şöyle denildi:
“Uluslararası topluma, Türk devletinin Kuzey Suriye’nin güvenli bölgelerine yönelmesini kınaması için çağrıda bulunuyoruz. Uluslararası koalisyonu da IŞİD teröristlerine destek veren Türkiye’nin düşmanlığına karşı tavırlarını netleştirmeye çağrıyoruz.”
tgb.gen.tr