İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda Terörist Fotoğrafı

İstanbul Barosu Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde dün başladı.

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda Terörist Fotoğrafı

İki gün sürecek olan Genel Kurulda Çağdaş Avukatlar Grubundan Ata Yazıcıoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubundan Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketinden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubundan Gökhan Ahi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubundan Sezin Uçar, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubundan Kaptan Yılmaz ve Bağımsız Avukatlar grubundan İshak Şâdi Çarsancaklı olmak üzere toplam 7 aday yarışıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu’nun son genel kuruldan sonra avukat sayısının 42 binden 53 bine çıktığını belirterek şunları söyledi: “Siyasetçilerin hukuk konuştuğu yerde hukukçular da siyaset konuşacak, alışacaksınız. Artık açıklamalardan, yürüyüşlerden tatmin olamayız. Daha fazlasını yapacağımız bir süreçten geçiyoruz. Geçtiğimiz genel kurulda 42 bin avukatken bu genel kurulda 53 bin avukat olduk. Bir İzmir Barosu kadar büyüdük.”

TERÖRİST FOTOĞRAFI KÜRSÜDE
Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adına konuşma yapan Avukat Fırat Epözdemir, kürsüye 2015’te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve terör örgütü DHKP-C üyeliğinden 13 yıl hapis cezası alan Ebru Timtik’in fotoğraflarıyla çıktı. Konuşmasına Timtik ve anarak başlayan Epözdemir, “Meslektaşımızın (Ebru Timtik) fotoğrafını neden indirdiniz? Biz iktidarın sopasını görünce korkan bir baro istemiyoruz.” dedi.

Çalışma Raporu hakkında Bağımsız Avukatlar Grubu adına konuşan Avukat Semih Biten, “Kültür Sanat Komisyonu faaliyet yapmış, gösterdiği film Oflu Hoca'nın Şifresi. Kültür sanat anlayışınız da hayranlık uyandırıcı doğrusu.” ifadelerini kullandı.

Avukat Hakları Grubu adına konuşan Avukat Erdost Balcı, “Yarım milyona turnuva düzenliyoruz ama faturasını ödeyemeyen genç meslektaşlarımızın faturasını ödemiyoruz.” diyerek baro yönetimine mali konulardaki tutumuna ilişkin eleştiri yöneltti. Ardından Genel Kurul Divan Başkanı ile Balcı arasında süre konusunda yaşanan polemik sonrası salonda bir süre gerginlik yaşandı.

Baro yönetimine mali konuda bir eleştiri de Avukat Fırat Epözdemir’den geldi. Epözdemir, İstanbul Barosu’nun Beşiktaş Balmumcu’da 4 milyon dolara satın aldığı sosyal tesislerin 25 bin liraya kiraya verilmesine tepki gösterdi.

HİTLER BENZETMESİNE TEPKİ
Genel Kurul'da ayrıca, Atatürk dönemi Adalet Bakanlarından Mahmut Esat Bozkurt'un Hitler'e benzetilmesi sonucu gerginlik yükseldi, Genel Kurul ve Divan Başkanı arasında tartışma yaşandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler