ABD'nin Ortadoğu Ve Türkiye'deki Kaç Üssü Var?

ABD'nin Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde kanlı planlarını yaptığı ve terör örgütlerine lojistik sağladığı onlarca üssü var.

ABD'nin Ortadoğu Ve Türkiye'deki Kaç Üssü Var?

ABD Başkanı Donald Trump önceki günkü Twitter paylaşımında, "Kürtler (YPG/PKK) için petrol yataklarına doğru gitmeye başlamalarının zamanıdır" ifadelerini kullanmış, ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) açıklaması gelmişti. Pentagon, Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını korumak üzere bölgeye askeri takviyede bulunacaklarını ve yeni üsler kuracaklarını duyurmuştu. Böylece ABD'nin yeni planının Suriye içindeki petrol sahalarını zapt etmek olduğu ortaya çıktı.

SURİYE'DE 18 ÜS

ABD'nin Suriye'de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor. PYD/PKK, Suriye'nin üçte birinde işgalini sürdürüyor. 

Halihazırda ABD'nin Deyrizor'un farklı noktalarında üs ve askeri noktaları var. Üslerin en büyüğü ise El Ömer petrol sahasında faaliyet gösteriyor.

Kurulması beklenen yeni üssün konumu, Suriye Devleti  kontrolündeki Bukemal ilçesine yakın olması nedeniyle stratejik öneme sahip. ABD işgal bölgesinde son olarak 3 yeni korsan üs daha inşaa etti.

SURİYE'NİN EN BÜYÜK ENERJİ KAYNAĞI DEYRİZOR'DA

Suriye'nin doğusunda Irak sınırına hakim Deyrizor ili, ülkenin en büyük enerji kaynaklarına sahip. Kenti ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusu Suriye'nin en büyük petrol sahalarını oluşturan 11 yatak yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA OLAN ABD ÜSLERİ

 Türkiye'nin Karadeniz bölgesi hariç 6 bölgesinde ABD ve NATO'ya bağlı toplam 12 askeri üs bulunmakta.

ORTADOĞU'DA 46 ASKERİ ÜS

ABD'nin Ortadoğu ülkelerini ve Türkiye'yi bölmek, terör örgütlerini korumak ve eğitmek amacıyla, enerji yataklarını kontrolü altına almak için bölgede toplamda 46 askeri üssü ve 54 bin askeri mevcut!

NATO'DAN ÇIKILSIN ÜSLER KAPATILSIN!

ABD'nin PKK'ya destek verdiği, 15 Temmuz Darbe girişimini karargah yaptığı, emperyalist amaçlarını bölge ülkelerine dayatarak komşularımızla ilişkilerimizi bozduğu üsler ABD kullanımına kapatılmalı, NATO'dan çıkılmalıdır. Türkiye, bir kurtuluş savaşı verirken kendi topraklarında düşman barındıramaz. Türk gençliği her zaman emperyalizme karşı ayakta, görev başında!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler