Adanalı Genç Kodlayıcılar Çin'de Zirve İçin Yarışacak

Yarını Kodlayanlar projesi meyvelerini vermeye başladı.Adana Vakıfbank Ortaokulu öğrencileri, MakeX Robotik Yarışması 2018 Dünya Finali'ne katılacak.

Adanalı Genç Kodlayıcılar Çin'de Zirve İçin Yarışacak

Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği işbirliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’nin dört bir yanında yürüttüğü 'Yarını Kodlayanlar' projesi meyvelerini vermeye başladı.

 

Adana Vakıfbank Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu “XSun Team” takımı, aralık ayında Çin’de düzenlenecek MakeX Robotik Yarışması 2018 Dünya Finali’ne katılacak. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin desteğiyle Çin’e gidecek olan “XSun Team”, 10’u aşkın ülkeden 350 takımın katılacağı büyük finalde mücadele edecek.

Takım koçluğunu Sınıf Öğretmeni Abdurrahman Gündeşlioğlu’nun yaptığı “XSun Team” takımı, Onur Ata Özyiğit, Deniz Gündeşlioğlu, Arda Uğurludemir ve Ata Saatçi’den oluşuyor. Açıklamasında “Teknoloji üretebilmek için dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı öğrenmek gerekiyor” mesajı veren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “XSun Team’ takımı, İstanbul’da düzenlenen MakeX Robotik Yarışması Türkiye Finali’nde 46 takım içinde 3’üncü olarak önemli bir başarıya imza attı. Şimdi de vakfımızın desteğiyle ülkemizi Çin’de temsil edecek takımlardan biri olacaklar” dedi.

Çin merkezli uluslararası MakeX Robotik Yarışması, dünya çapında en prestijli robotik yarışması olma hedefiyle 2017’den bu yana düzenleniyor. Yarışma kapsamındaki 10’dan fazla MakeX etkinliğine 5 bini aşkın gencin oluşturduğu bin takım katıldı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler