Afrin'de son durum: JÖH ve PÖH Afrin'e girdi

Mehmetçiğimizin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatının 42. günü ile birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2.295'e ulaştı.

Afrin'de son durum: JÖH ve PÖH Afrin'e girdi

Mehmetçiğimizin Afrin'de ABD'nin kara gücüm dediği PKK'ya karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatının 42. günü ile birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2.295'e ulaştı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 73 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2295 olmuştur.

 

JÖH ve PÖH Afrin'e girdi

AA'nın aktardığına göre, ülkenin değişik bölgelerinden bir süre önce sevk edilen teröristlerin korkulu rüyası JÖH ve PÖH timleri, Afrin kırsalındaki operasyonlara destek olmaya başladı.

Kırsalda da görev yapabilen JÖH ve PÖH'ler, gece görüşlü dürbünlerle takviye edilmiş silahlarıyla 24 saat aralıksız görev yapıyor.

Sur, Silopi, Cizre, İdil, Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak meskun mahal operasyonlarında 2016 yılında önemli tecrübe kazanan JÖH ve PÖH'lerin her türlü doğa koşulunda operasyon kabiliyetine sahip olduğuna dikkati çeken güvenlik kaynakları, JÖH ve PÖH timlerinin de dahil olmasıyla harekatın daha da hızlanacağını kaydetti.

 

"41 şehidimiz var"

Milli Savunma Bakanı Canikli, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şimdiye kadar silahlı kuvvetlerimizden 41 şehit olduğunu açıkladı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler