Atatürk'ü Plaketlerden Çıkarabilirsiniz Bilinçlerden Asla!

İzmir Tabipler Odası, her yıl verdikleri "Meslekte Kırkıncı Yıl" onur plaketlerinde bulunan Atatürk resmini kaldırdı.

Atatürk'ü Plaketlerden Çıkarabilirsiniz Bilinçlerden Asla!

İzmir Tabipler Odası, her yıl verilen “Meslekte Kırkıncı Yıl” onur plaketlerinde bulunan Atatürk resmini kaldırdı. İzmir Tabip Odası’nda geçen yıl yapılan seçimde ilk kez, Ankara’daki Türk Tabipleri Birliği (TTB) yönetimine yakın bir grup kazanmıştı. TTB’yi uzun yıllardır yönetenler de, ne yazık ki, Cumhuriyetimizin temel duyarlıkları konusunda iyi bir sınav vermedikleri gibi, tabip odalarına da iyi örnek olmamışlardır.

Odatv’deki habere göre bu yıl yeni yönetim Atatürk’süz plaket dağıttı. İzmir Tabip Odası başkanlığının açıklamasında şu gerekçe gösterildi: “Atatürk resimlerinin plaketlerde bulunmasını ona duyulan saygı ve sevginin bir sömürüsü olarak algılarız... Bizim yönetim kurulumuz böyle uygun görmüştür!” İzmir Tabip Odası’nın önceki başkanı ve TTB Genel Kurul Delegesi olan Suat Kaptaner, hekimlere bugüne kadar verilmekte olan plaketlerde bulunan Atatürk resminin, şimdiki oda yöneticileri tarafından çıkarılmasına tepki gösterdi: “Atatürk’ü plaketlerden çıkaranlar, ‘Atatürk’ün heykellerine ne gerek var, biz ona saygı duyuyoruz yeter’ diyenlerle aynı görüşü paylaşmış oluyorlar. Türk Tabipleri Birliği mitinglerine Türk Bayrağı’nı götürmeyenler de, tıpkı İzmir Tabip Odası Başkanı gibi konuşmuştu; Biz bayrağa saygılıyız, taşımaya ne gerek var? Atatürk’e yönelik her türlü unutturma ve karalama çabasının hem yobaz hem de etnik ayrılıkçı çevreler tarafından yoğun olarak sürdürüldüğü günümüzde, ona daha fazla sahip çıkma yerine, resminin onur plaketlerinden silinmesi, o çevrelere destekten başka bir şey değildir...”

TGB’Lİ TIPÇILAR TEPKİ GÖSTERDİ

"BU DAVRANIŞ TÜRK HEKİMLERİNİ TEMSİL EDEMEZ"

TGB İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Birim Başkanı ve Tıp Fakültesi Öğrencisi Elfide Nur Atalay: “Tıbbiyeliler bundan 100 yıl öncesinde Milli Mücadele ateşini ilk yakanlardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tam bağımsız bir Türkiye idealinde birleşmiş ve onun komutanlığında mücadelede etmişlerdir. Milli Mücadele ateşi yandığından bugüne Türk hekimlerinin görevi yalnızca halkımızı sağlığına kavuşturmak değildir. Bir diğer görevi vatanına hizmet eden, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden bir an olsun vazgeçmeyen Hikmet Boranlar olmaktır. Milli mücadelenin 100. Yılında İzmir Tabip Odasının onur plaketlerinden Atatürk resmini kaldırması milli mücadelenin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün anlamını kavrayamadığının göstergesidir. Atatürk’ün programı 100 yıl önceki gibi bugün de kurtuluşun parolasıdır. Bu sebeple, Milli Mücadele’yi Mustafa Kemal’den ayrı düşünmek Türk milleti için söz konusu dahi değildir. İzmir Tabip Odası derhal bu yanlışından dönmelidir.” ifadelerini kullandı.

TGB üyesi ve İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Öğrencisi Eren Öztürk: “İzmir Tabip Odası'nın TTB genel merkezi ile uyumlu politikası bizi şaşırtmadı. Atatürk'ü kullanarak seçilenlerin bir süre sonra Atatürk'ü silmeye çalışmaları gerçek yüzünü gösteriyor. TTB yönetimine uzun yıllardır egemen olan anlayışın ürünü olan bu davranış Türk hekimlerini temsil edemez. Değişim yakındır diye düşünüyorum.” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler