Bahattin Üsteğmen: O üniformayı beraber giyeceğiz

Bahattin Üsteğmen’in en büyük destekçisi astsubay eşi Aysun Seçgin oldu. Üsteğmen ile eşinin tek hayali ise üniformayı beraber giymek.

Bahattin Üsteğmen: O üniformayı beraber giyeceğiz

Üsteğmen Bahattin Seçgin (26) ve Astsubay Kıdemli Çavuş Aysun Seçgin (26), 2013’te Ankara Beytepe Jandarma Okulları’nda tanıştıklarında 22 yaşındaydılar. Birbirlerine sırılsıklam âşık oldular. Mezun olduktan bir yıl sonra Temmuz 2015’te evlendiler. Düğünden bir hafta sonra tayinleri Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ne çıktı. Aysun Astsubay, Diyarbakır Harekât Eğitim Kısım Amiri olarak, Bahattin Üsteğmen ise Hani Komanda Taburu’nda göreve başladı. Bahattin Üsteğmen, 8 Şubat 2016’da Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki operasyonda PKK’lı teröristlerce pusuya düşürüldü. Kurşunlar, vücudunun 4 farklı yerine isabet etti.

YAŞAMA İHTİMALİ ÇOK AZDI AMA

Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre bilinci kapanan Bahattin Üsteğmen, hastanede hemen ameliyata alındı. Yaşama ihtimali çok düşüktü. Durumu kritik olan Üsteğmen’in Ankara GATA’ya sevkine karar verildi. Karakol komutanı ve yetkililer, Aysun Astsubay’ın yanına geldi. Komutanlarını gördüğünde “Eşim iyi mi?” diye sordu.

Aysun Astsubay o anları şöyle anlattı: “İlçe jandarma komutanı, ‘Aysun’ dedi. Yüzüne baktım, zaten anladım. ‘Çok mu kötü?’ diye sordum. Komutan, “Sadece omuzunda bir sıyrık var. Üstünü değiştir, GATA’ya sevk olacak. Helikopter seni almaya geliyor.”

Astsubay, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’ne getirildi. Ağır yaralı olan eşinin ve Cizre’den gelen 2 yaralı askerin bulunduğu ambulans uçağa bindirildi. Uçakta Aysun Astsubay eşini görmek istedi ama doktorlar eşi solunum cihazına bağlı olduğu için görüşe izin vermedi. Aysun Astsubay, yaralıların önüne çekilen paravanın arkasında, eşinden gelecek iyi haber için beklemeye başladı ve o an belki de hayatının en mutlu anını yaşadı. Paravanın arkasından duyduğu ses, eşinin “Aysun” diye sayıklamasıydı.

Ambulans uçak, 2 saat sonra Etimesgut Havalimanı’na indi. Bahattin Üsteğmen, GATA’ya getirildi. Aysun Astsubay, eşini ilk defa orada, ambulanstan indirilirken gördü. Bahattin Üsteğmen, yoğun bakıma alındı. Sabah uyandığında eşi yanındaydı: “Ucuz atlattım aşkım.”

Bahattin Üsteğmen, Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 2 ay tedavi gördü. Aysun Astsubay eşini 2 ay boyunca günde sadece 15 dakika görebildi. Üsteğmen, daha sonra Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne çıkarıldı. Bahattin Üsteğmen 93 günün sonunda Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

KOLLARINI HAREKET ETTİRMEYE BAŞLADI

Bahattin Üsteğmen, taburcu olup ev istirahatine alındığında göğsünden aşağısı felç kalmıştı. Sadece gözlerini ve dudaklarını oynatabiliyordu. Aysun Astsubay, eşini her gün fizik tedaviye götürmeye başladı. Yaklaşık 1 yıl süren fizik tedavi sonuç verdi. Bahattin Üsteğmen, eşinin de desteğiyle kollarını hareket ettirmeye başladı. Şu an ellerini ve bacaklarını hissetmiyor.

Doktorlar, Bahattin Üsteğmen’in bacaklarını oynatmasının tıbben imkânsız olduğunu söylüyor. Bahattin Üsteğmen ve Aysun Astsubay ise inançlarını yitirmemiş. Aysun Astsubay, tekerlekli sandalyeyle her gün eşini sabah 09.00 - akşam 16.00 saatleri arasında fizik tedaviye götürmeye devam ediyor. Onları bu kadar güçlü kılansa aşkları, birbirlerine olan bağlılıkları...

 

‘AYAĞA KALKSAM AYNI YERE GİDERİM’

Onların şimdi tek bir hayali var. Beraber aynı asker üniformasını yine giymek... Bahattin Üsteğmen, eşiyle birlikte yine jandarmaya dönmek istiyor. Özlemini şu sözlerle anlatıyor: Tekerlekli sandalyeli bir insanım artık. Ama ben eşimle beraber aynı üniformayı tekrar giymek istiyorum. Silah arkadaşlığı çok başka bir şey. Bunu asker olmayan bir insanın anlaması çok zor. İlerideki hayalimiz bu. Eşimle beraber silah arkadaşlarımızın yanında olmak... Şu an bile ayağa kalksam ne yaparım diye düşünüyorum. Muhtemelen ertesi gün yine aynı yere giderim. Elimden geldiğince vatanımı savunurum. O üniforma başka bir şey...”

‘ONU AYAĞA KALDIR’

Aysun Astsubay’a eşinin durumu nedeniyle 6 ay refakat izni verildi. Tayini Ankara’ya alındı. Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanlığı Şehit Gazi Şube Müdürü Murat Özak, 6 aylık izin süresi dolunca Aysun Astsubay’ın yanına geldi ve “Ben senden hiçbir şey istemiyorum. Yeter ki Bahattin’e iyi bak, onu ayağa kaldır” dedi.

‘EŞİM HAYATTA TUTTU’

Bahattin Üsteğmen şunları söyledi: “Burada kutsanması gereken kişi eşim Aysun. Onun fedakârlığına hiçbir şey biçemiyorum. Her zaman, ‘Yaşayacaksın, ben sana bakacağım’ dedi. Gözlerine baktığımda anladım. O olmasaydı ben muhtemelen ölmüş olurdum. Beni hayatta tutan eşimdi. Ona âşığım ve çok seviyorum. Canını feda edebilirsin ama birini hayatta tutabilmek çok farklı bir şey.”

Kaynak: haberturk.com

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler