"Dağlar Teröristlerden Temizlendi"

PKK'ya karşı düzenlenen Kıran Operasyonu bölgesine giden Orgeneral Arif Çetin, dağların teröristlerden temizlendiği söyledi.

"Dağlar Teröristlerden Temizlendi"

Şırnak, Hakkari ve Van'da il jandarma komutanlıklarınca PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen “Kıran” operasyonu tüm hızıyla devam ederken operasyon bölgesine giden vali ve komutanlar bölgede incelemelerde bulundu.

Üç ilde 129 tim ve 14 taburla gerçekleşen operasyon kapsamında tespit edilen mağara ve sığınakta 110 antitank roketatar mühimmatı, 110 roketatar sevk fişeği, ‪4 biksi makineli tüfek, 4 bin 800 biksi mühimmatı ile 500 uçaksavar mühimmatı ele geçirildi.

Operasyonla ilgili son gelişmeleri aktaran Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin şunları söyledi:

"Kıran Operasyonu'nda dağlar teröristlerden tamamen temizlenmiş durumda. Ülkemizin birliği bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzuru için Türkiye'nin her köşesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, ülkemizde halkımızın vatandaşımızın huzuru tamamen tesis edilinceye kadar son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin inlerine giriyoruz, girmeye de devam edeceğiz. Bundan sonrada operasyonlarımız kesintisiz operasyon mantığı ile teröristlerin var olabileceği her yerde devam edecektir. Yüce milletimizin desteği ve hayır duasıyla, bölge halkımızın desteği ile güvenlik kuvvetlerimiz mücadeleye kahramanca devam edecektir.”

Operasyon kapsamında ele geçirilen mühimmatlar
Operasyon kapsamında ele geçirilen mühimmatlar

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler