Dicle Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Kuruldu

Kuruluş toplantısında hedeflerini belirleyen öğrenciler, Atatürk gençliğine yakışır faaliyetler yapacaklarını söylediler.

Dicle Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Kuruldu

Dicle Üniversiteli vatansever öğrenciler, üniversitelerinde Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nu kurdu. Kuruluş toplantısında topluluğun misyonunu, hedeflerini ve önümüzdeki dönemde planlarını belirleyen öğrenciler, Atatürk’ü üniversitelerinde en iyi şekilde anlatacaklarını, Atatürk gençliğine yakışır faaliyetler yapacaklarını söylediler.

 

1/3
2/3
3/3

“YÜZLERCE ÜYE YAPACAĞIZ”

Diyarbakır’ın ve Dicle Üniversitesi’nin konumunun çok önemli olduğunu ve dolayısıyla kuracakları topluluğun önemini daha derinden hissettikleri söyleyen öğrenciler, “Topluluğumuza yüzlerce üye yapacağız’’ diyerek hedeflerini belirtti.


Topluluk üyeleri, Atatürk’ün Diyarbakır’da, 16. Kolorduda vatan savunması verdiğini ve büyük başarılar elde ettiğini, bu açıdan Diyarbakır’ın Atatürk için önemli bir yer olduğunu özellikle vurguladı.


“BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI BAYRAĞIMIZ ATATÜRK”

Toplantıda oy birliğiyle alınan kararla, İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şeyhmus Zaman, Dicle Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Kurucu Başkanı olarak seçildi. Topluluk Başkanı Zaman: “Atatürk ülkemizin ve cumhuriyetimizin kurucu lideridir. Tarihte emperyalizme karşı verilen ilk milli kurtuluş savaşına liderlik etmiş ve başarmıştır. Bu başarısıyla bütün mazlum milletlere örnek olmuştur. Kurduğu cumhuriyet kula kul olmayı kaldırmış, milli egemenliği tesis etmiştir. Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ sözü onun ne kadar birleştirici ve ırkçılıktan uzak olduğunu gösterir. Diyarbakır aynı zamanda Atatürk’ün görev yaptığı bir yerdir. Bu topraklar hepimizin, bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Türk - Kürt her zaman kardeş olmuştur. Atatürk, Türklerin ve Kürtlerin ortak kahramanıdır. Bölücülük yapanlara karşı bayrağımız Atatürk’tür. Dicle Üniversitesi öğrencileri Atatürk’e büyük bir ilgi duymaktadır. Biz de bu ilgiye dayanarak bu topluluğu kurmaya karar verdik. Bundan sonra yapacağımız bütün faaliyetlerle bu gerçeği öne çıkaracağız. Ülkemiz ve geleceğimizle alakalı bütün meselelere Atatürk gibi bakacağız. Her yerde olduğu gibi, burada da Atatürk rüzgarını estireceğiz.” diyerek topluluğun amaçlarını vurguladı.

İLK ETKİNLİK VECİHİ HÜRKUŞ OYUNU

Dicle Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu önüne ilk etkinlik olarak; Türk havacılık tarihinde otuzdan fazla ilke adını yazdırmış Vecihi Hürkuş’un hayatını anlatan Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Murat Demirbaş’ın oynadığı “Bir Tayyareci: Vecihi Hürkuş” tiyatro oyununu izlemeyi koydu. Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sergilenen oyuna birçok üniversite öğrencisi katılım sağladı.

 

Tarih:
Diğer Haberler