Doğu Akdeniz Emin Ellerde

Doğu Akdeniz’in emanet edildiği İskenderun Üs Komutanlığına FETÖ kumpas davalarından Poyrazköy mağduru olan Tuğa. Ercan Kireçtepe atandı.

Doğu Akdeniz Emin Ellerde

Resmi Gazete'de yayımlanan atama listesine göre, ordu komutanlıklarına atamalar korgenerallerden yapıldı. TSK’nın tüm kademeleri gençleşti.

Kıbrıs Türk Barış Gücü, Güvenlik Kuvvetleri ve adadaki mekanize ve zırhlı piyadelerin komutanları da değişti. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına Tümg. Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına Tuğg. Altan Er, Kıbrıs 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığına Tuğg. Taner Uysal, Kıbrıs 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığına Tuğg. Nihat Ergün, KKTC 14. Zırhlı Tugay Komutanlığına ise KKTC Güvenlik Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tuğg. Osman Akyıldız getirildi. Deniz Kuvvetleri’nde ise Akdeniz Bölge Komutanlığı’na SAT’çı amiral atandı. Doğu Akdeniz’in emanet edildiği İskenderun Üs Komutanı Tuğa. Ercan Kireçtepe, Kardak çıkarmasını yapan askerler arasındaydı.

KUMPASTAN GÜÇLENEREK ÇIKTILAR

FETÖ kumpas davalarından Poyrazköy mağduru olan Tuğa. Ercan Kireçtepe, geçmişte Kardak çıkarmasını yapan kahraman askerler arasındaydı.
Atama kararları ile harp okulu komutanlarında da değişikliğe gidildi. Buna göre, Tuğg. Gültekin Yaralı Kara Harp Okulu Komutanı, Tuğa. Erhan Aydın Deniz Harp Okulu Komutanı, Alparslan Yücel Soysal Hava Harp Okulu Komutanı oldu. 

Deniz Kuvvetleri Komutalığı’nda ise İstanbul Boğaz Komutanlığına Tuğa. Ayhan Gedik, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığına Tuğa. Mehmet Cem Okyay, Akdeniz Bölge Komutanlığına Tuğa. Ercan Kireçtepe, Mayın Filo Komutanlığına Tuğa. Mehmet Baybars Küçükatay getirildi. Söz konusu isimler FETÖ’nün kumpas davalarında yargılanmış, daha sonra yeniden yargılama sonucu üniformalarına kavuşmuştu.

AKLANIP DÖNDÜLER
FETÖ’nün kumpas davalarında yargılandıktan sonra görevlerine dönen ve bu sene amiralliğe terfi ettirilen bazı isimler de atama kararlarıyla önemli görevlere getirildi. Buna göre, Tuğa. Özgür Özcan Altunbulak Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı, Mehmet Emre Sezenler Kuzey Görev Grup Komutanı, Rafet Oktar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Daire Başkanlığı, Refik Levent Tezcan ise Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı oldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler