Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu'dan Gençlere Tavsiye

"Bu toprağın evladı olsunlar. Bu toprağın evladı olduktan sonra gerisinde hiçbir sıkıntı yok."

Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu'dan Gençlere Tavsiye

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu'nun Dicle Nehri için yazdığı "Dicle'nin Efsaneleri" eserini ilk kez seslendirdiği Diyarbakır Konseri büyük ilgi gördü. Bugüne kadar birçok farklı mekanda konser veren Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada çalışmalarına değindi ve gençlere mesajlar verdi. “Z kuşağı” söylemlerinin Amerika’daki bir avuç zengin tarafından uydurulan safsatadan ibaret olduğunu vurgulayan Uğurlu, “Önemli olan emperyalizme karşı durabilmek. Yaptığımız iş bu topraklara basacak.” şeklinde konuştu.
Tuluyhan Uğurlu, konserinde ayrıca dillere destan sevdaları, aşkları, doğayı, hüznü, acıyı ve çoğu zaman gidenin ardından yakılan ağıdı bölgede "stran" olarak bilinen türkülerle anlatan Kürt sözlü edebiyatının temelini oluşturan dengbejler ile de bir araya gelerek piyano ezgileri ile türküleri ve uzun havayı buluşturdu. Sanatçı, dengbejlerle dünya turnesine çıkmayı planlıyor.

‘DÜNYANIN HER TARAFINA TAŞIYACAĞIZ’
Dengbejlerle yaptığı çalışmaya ilişkin Uğurlu, bunu yaparken zorlanmadığını, doğaçlamanın karakteri olduğunu aktardı. Uğurlu, hazırlık yapmadan saatlerce piyano çalabileceğine işaret ederek, "Mehteran ekibiyle dünya genelinde konserler veriyorum. Dengbejler ile de aynısını yapacağız. Proje çok sevildi ve çok isteyen var. Dinleyenler hayran oldu. Dünyanın her tarafına taşıyacağız bunu." dedi.
Temasında Anadolu gelenekleri olan yeni projeleri devam ettireceğini dile getiren Uğurlu, Hazreti Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ilişkin de bazı projelerinin olacağını ifade etti. Uğurlu, "Her defasında Şeb-i Arus'da aynı şeylerin yapılmasından bir Konyalı olarak bıktım mesela. Aynı kişiler, aynı ilahiler, aynı şeyler... Mevlana demek yenilik demek. Hacı Bektaş-ı Veli yenilik demek. Yunus ve Mevlana yeniliktir, devrimciliktir. Konya ile alakalı ilginç çalışmalar gerçekleştireceğim." ifadelerini kullandı.

Z KUŞAĞI SAFSATA
Uğurlu, sıkça kullanılan "Z kuşağı" kavramına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu:
“Z kuşağı safsatasına inanmıyorum. Z alfabenin son harfi. Kıyamet mi kopuyor ki bunlar bir anda Z kuşağı oldu. Bunlar birkaç Amerikalı zenginin, bilgisayardan para kazanmış, arkalarına sistemin gücünü almış adamların konuşurken uydurdukları şeyler.”

GENÇLERE TAVSİYE
Uğurlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendileri olsunlar. İstedikleri dünya görüşünden olabilirler. İstedikleri inancın sahibi olabilirler, hiç önemli değil. Bu toprağın evladı olsunlar. Bu toprağın evladı olduktan sonra gerisinde hiçbir sıkıntı yok. Kafası bu topraklarda olacak. Kafayı kiraya vermesinler. O zaman rahatça küreselleşirsin."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler