Em. Tümg. Beyazıt Karataş: "Nato Kirli Bir Organizasyon"

Em. Tümg. Beyazıt Karataş, Aydınlık'a verdiği röportajda "NATO, 'kirli' bir organizasyon halini almıştır. Türkiye NATO'dan ayrılmalıdır" dedi.

Em. Tümg. Beyazıt Karataş: "Nato Kirli Bir Organizasyon"

Em. Tümg. Beyazıt Karataş Aydınlık gazetesine NATO ile ilgili açıklamalarda bulundu. NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye, NATO’nun sakıncalı üyesidir” diyen Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Soğuk Savaş sonrası NATO ve ABD dünyada tek kutuplu kalmanın verdiği cesaretle kendilerine farklı görevler bulmaya başlamıştır. Bu fırsattan istifade ile ABD, NATO’yu hep kendi çıkarları için kullanmaya ve farklı oluşumlar şeklinde görevlendirmeye başlamıştır. Yani NATO, ABD’nin oyuncağı haline gelmiştir.

"NATO KİRLİ BİR ORGANİZASYON"

Türkiye’nin üyesi olduğu 1952 yılından günümüze kadar faydasından ziyade zararı daha fazla olan NATO, görevini tamamlamış ve “kirli” bir organizasyon halini almıştır. Türkiye’nin komşularıyla ilkişkilerini bozmak için çalışan NATO ve ABD ikiyüzlü politikaları ile insanlık suçu işlemekte ve IŞİD’le mücadele altında PKK/KCK, PYD/YPG ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yardım etmekte, Türkiye’nin güvenliğini ve bütünlüğünü açıkça tehdit etmektedir.

ÖNCELİK NATO’DAN AYRILMAK

Artık NATO’dan ayrılmak ve başta komşu ülkeler İran, Irak, Suriye ve Rusya olmak üzere Batı Asyada ittifakları büyütmek Türkiye’nin öncelikleri arasında olmalıdır.

NATO’dan ayrılmaya ilişkin öncelikle askeri kanadından başlayan bir çok yöntem uygulanabilir. Bu konuda verilecek kararın Türk Halkının isteğini yansıtan bir “referandum” ile yapılması daha uygun olacaktır.”

TGB'nin 2017 Yılında Gerçekleştirdiği "NATO'ya Hayır" Haftasından
TGB'nin 2017 Yılında Gerçekleştirdiği "NATO'ya Hayır" Haftasından

ATLANTİK'TE NATO TARTIŞMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Macron’un açıklamasını “yersiz bir sözlü saldırı” olarak nitelendirerek, “Bu bakış açısı kesinlikle benimkini yansıtmıyor. Transatlantik ortaklık bizim için vazgeçilmez” dedi. Tartışmaya dahil olan İtalya ve Polonya da NATO’nun vazgeçilmez olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Macron’un sözlerine hem tepki gösterdi hem de “Eğer uluslar NATO’nun ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamadan, sözlerini tutmadan NATO’nun savunma faydalarından yararlanabileceğini düşünürse, NATO etkisizleşebilir veya NATO’nun devri kapanabilir” sözleri ile endişesini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu tartışmalar üzerine Avrupa’yı tehdit ederek, “ABD olmadan Avrupa Birliği (AB) Avrupa’yı savunamaz” dedi ve “Avrupa’yı, Kuzey Amerika’dan uzaklaştırmaya yönelik herhangi bir girişim, sadece ittifakı zayıflatmak adına değil, aynı zamanda Avrupa’yı bölmek adına da bir risk teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise NATO’nun rolünü büyütme eğiliminde olmadıklarını söyleyerek, “Zira İttifak bir cepheleşme, zıtlaşma, hatta saldırganlık aracı” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler