FETÖ'den HDP/PKK'ya... Terör Örgütleri Eziliyor!

Emperyalizmin üstümüze saldığı bu terör örgütlerini, ağababaları ABD ile birlikte ülkemizden ve bölgemizden defedeceğiz.

FETÖ'den HDP/PKK'ya... Terör Örgütleri Eziliyor!

Güne, PKK'nın meclisteki uzantısı HDP'ye ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yapılan operasyonlarla uyandık.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütü PKK yönelik soruşturması kapsamında aralarında örgütle bağlantılı olduğu ve örgüt propagandası yaptığı iddia edilen HDP İl Eş Başkanı Gülseren Turhan'ın da aralarında bulunduğu 12 zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı verilen şüphelilerin yakalamak için şafak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat, KOM, Asayiş şubeleri ile ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin de katıldığı operasyonda bazı evlerin demir kapılarını koç başlarıyla kırılarak girildi.

Evlerde arama yapan ekipler, aralarında HDP İl Eş Başkanı Gülseren Turhan'ın da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ise 22'si muvazzaf, 10 Kanun Hükmünde Kararname kararı ile askeri okuldan ilişiği kesilen, 4'ü emekli 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Kayseri merkezli 13 ilde operasyon yapıldı.

Kayseri ile birlikte Ankara, İzmir, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Tunceli, Isparta, Balıkesir, Aksaray, Diyarbakır ve Van'da eş zamanlı yapılan operasyonda şüphelilerden bazıları gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerimizin terör örgütleriyle kararlı mücadelesini destekliyoruz. 

Emperyalizmin üstümüze saldığı bu terör örgütlerini, ağababaları ABD ile birlikte ülkemizden ve bölgemizden defedeceğiz!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler