'Hayır' korkusu Kemalistlere iftira attırıyor

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için halkta 'hayır' oylarının ağır basması iktidar kanadında korku yaratarak Kemalistlere iftiraya yol açtı.

'Hayır' korkusu Kemalistlere iftira attırıyor

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için halkta 'hayır' oylarının ağır basması iktidar kanadında korku yaratmaya başladı. İktidara yakın medya organlarından halk oylamasında 'hayır! verecek olan Kemalistlere darbe yapacaklar iftirası atılıyor.

ABD'li analist Michael Rubin'in "Recep Tayyip Erdoğan artık yolun sonuna geldi" tvitini atması, iktidar kanadındaki korkuların artmasına neden oldu.

Rubin'in attığı tvitin ardından Star gazetesi yazarı Lütfü Oflaz, yazdığı yazıda Doğu Perinçek ve Vatan Partisi'nden darbe beklediğini yazarak Vatan Partisi'ni hedef gösterdi. 

Geçtiğimiz gece Ankara'da sözde Kemalistlerin darbe yapma ihtimali üzerine emniyetin yaptığı "darbe tatbikatı", iktidarın evet oylarını artırmak adına halkı 'hayır'cılara karşı kışkırtma girişimidir.

ABD destekli bölücü ve yobaz terörüne karşı birleşen milleti bölecek olan başkanlık sistemine karşı milletin biriliğini savunan vatanseverlere bu şekilde saldırmak, milleti bölmenin bir başka yöntemidir. O vatanseverler, 15 Temmuz'da darbe girişiminin en başta karşısında durmuştu. Bu tür saldırılar milleti birleştirmez, aksine böler. Şu an Türkiye'nin ihtiyacı, ABD destekli PKK, YPG, IŞİD ve FETÖ terör örgütlerine tamamen darbe indirmek ve bu yönde milli birliği sağlamaktır. Türk milleti bu tür saldırgan ifadelerle galeyana gelmeyecektir.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler