HDP'li belediyeden PKK'ya 6 milyonluk kaynak!

Van’ın HDP’li Edremit Belediyesi’nin 2015'te “hizmet aracı ve personel alımı ihalesi” yoluyla PKK’ya 6 milyon TL aktardığı tespit edildi.

HDP'li belediyeden PKK'ya 6 milyonluk kaynak!

Van’ın HDP’li Edremit Belediyesi’nin 2015 yılında “hizmet aracı ve personel alımı ihalesi” yoluyla PKK’ya 6 milyon TL aktardığı tespit edildi. Sayıştay raporuyla ortaya çıkan gerçeğin ardından Van merkezli 5 ilde yapılan baskınlarla 10 şüpheli gözaltına alındı.

5 İLDE 10 GÖZALTI
Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin yaptığı çalışma sonrası harekete geçen ekipler, Van, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Muş’ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon kapsamında daha önce KHK ile ihraç edilen belediye eski fen işleri müdürü ile destek işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

MAAŞLAR PKK’YA
2015 yılında düzenlenen ihale ile işe alınan 15 kişinin PKK’nın dağ kadrosunda öldürülen teröristlerin birinci dereceden yakını olduğu tespit edildi. 15 şüphelinin belediyeye kayyum atanana kadar işe gitmediği belirlenirken, aldıkları maaşları da örgüte aktardıkları ortaya çıktı. 2 yıl boyunca yaklaşık 2 milyon lirayı örgüte aktaran şüpheliler, göreve gelen kayyum belediyesince ihraç edilerek görevlerine son verilmişti.

AKARYAKIT ALIMI ÜZERİNDEN YOLSUZLUK

Dönemin HDP’li Edremit Belediyesi’nin düzenlediği ihalede alınan hizmet araçlarının kira bedellerinin yüksek gösterildiği ve akaryakıt alımı üzerinden yolsuzluk yapıldığı da belirlendi. Belediyenin bu yolla yüksek gider göstererek artan parayı PKK’ya gönderdiği tespit edildi. Belediyeye kayyum atanmasıyla görevinden uzaklaştırılan HDP’li Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Kaynak: Yeni Şafak

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler