HDP/PKK'lı Belediye Başkanı İlk İş Olarak Askerin ve Halkın Suyunu Kesti

Siirt’in HDP/PKK'lı Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, ilk iş olarak Jandarma İlçe Komutanlığı ve kamu çalışanlarının olduğu ilçenin suyunu kesti.

HDP/PKK'lı Belediye Başkanı İlk İş Olarak Askerin ve Halkın Suyunu Kesti

Aydınlık'tan Füsun İkikardeş'in haberine göre Siirt’in HDP’li Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, geçen hafta 12 Nisan’da mazbatasını aldı, ilk iş olarak merkeze en yakın ilçe olan Tillo’nun suyunu kesti. Arayanlara “arıza” deniyor ya da hiç yanıt verilmiyor, ama Siirt merkeze su veriliyor.

Jandarma İlçe Komutanlığı ve kamu çalışanları lojmanları da Tillo’da bulunuyor. HDP’li belediyenin Tillo’nun suyunu kesmesi yeni bir olay değil. Çukur-hendek çatışmalarından ve kayyum atamasından önce Siirt’te belediyeyi elinde tutan DBP döneminde de Tillo su sıkıntısı çekiyordu.

HİZAN VE HESKO’YA DESTEK OLMUŞTU

Siirt Belediye Başkanı DBP’li Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK’ya yardım, yataklık ve üyelik şüphesiyle tutuklandıktan sonra, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın 17 Kasım 2016 tarihinde kayyım atandı. 31 Mart seçimlerine kadar Belediye Başkanlığını yürüten Taşkın döneminde, atıl durumda bırakılan Botan içme suyu pompalama tesisi, yapılan çalışmaların ardından devreye sokuldu. Siirt’in 2 irsale hattı olan, Hizan ve Hesko hattına ek olarak Botan tesisisinden de su alımı başladı. Bu sistemden su alan Tillo, HDP’li Berivan Işık’ın mazbatasını aldığı güne kadar rahat yüzü gördü, su sıkıntısı yaşamadı. Ancak Tillo’da HDP belediyeyi almadığı için adeta ilçenin cezasını kesildi ve bir haftadır suları kesildi. Önceki gün tankerlerle su getirilen ilçeye günde 10 dakika su veriliyordu. Şikayetlerin artması üzerine, 16 ve 17 Nisan günleri bu kez Tillo merkeze su verilmeye başlandı, Jandarma İlçe Komutanlığı ve lojmanların olduğu bölge ise yine devredışı bırakıldı.

BAŞKANIN PKK SİCİLİ

Siirt Belediye Başkanlığına seçilen HDP’li Berivan Helen Işık, Batman’da HDP İl Başkanıydı. Geçen Ekim ayında yapılan operasyonlarda il binasında PKK terör örgütüyle ilgili arama yapmak isteyen güvenlik güçlerine engel olmak istemişti. Berivan Işık, il başkanlığından önce Batman’da “Sesil Kadın Danışmanlık Merkezi” adı altında faaliyet gösteren sözde kadın hakları derneğinde yöneticiydi. HDP/BDP/DBP gibi çeşitli isimlerle faaliyet gösteren PKK siyasi uzantısı partilerin hakim olduğu doğu illerinde açılan bu derneklerin 36’sı, PKK propagandası ve eğitimi yapıldığı, belediye üzerinden lojistik destek sağlandığı gerekçesiyle kapatılmıştı. Sesil de Berivan Işık dönemindeki faaliyetleri nedeniyle bu nedenle kapatılmıştı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler