HDP yönetici bulmakta zorlanıyor!

Güvenlik güçleri PKK'yı ezdikçe HDP kan kaybetti. Öyle ki parti bugün en güçlü olduğunu savunduğu illerde bile yönetici bulmakta sorun yaşıyor.

HDP yönetici bulmakta zorlanıyor!


HDP’nin hem doğu, güneydoğuda hem de Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinde yönetici bulmakta zorlandığı öğrenildi.

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, güvenlik güçlerinin PKK’ya karşı verdiği mücadelede elde ettiği başarı HDP’de de etkisini gösterdi. HDP’nin son aylarda örgütlerine yönetici bulmakta sıkıntı çektiği bildirildi. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgesinde HDP’nin yüksek oy aldığı il ve ilçelerde HDP yönetimlerinde sık sık istifalar yaşandığı, parti yönetimlerinin de sıklıkla değiştiği öğrenildi.

Eski bir HDP Milletvekili sıkıntıyı doğrularken şu değerlendirmelerde bulundu:

“HDP’nin ciddi sıkıntı içinde olduğu doğru. Bunun çeşitli nedenleri var. Birincisi PKK’nın durumu. PKK'nın bölgede etkili olduğu dönemde HDP’de yönetici olmak itibarlı bir durumdu. Ama şimdi tam tersi. Hatta büyük risk. Bu nedenle herkes uzak duruyor. İkincisi partide ciddi tartışmalar yaşanıyor. Bu da yönetici olma konusunda isteksizlik yaratıyor. Üçüncüsü aileler çocuklarının HDP yöneticisi olmasını istemiyor, engelliyor. Bütün bunlar biraraya gelince parti örgütlerinde yönetici sıkıntısı çekiliyor. Şu andaki yöneticiler daha çok toplama isimler. Eskiden bölgenin itibarlı isimleri yönetici olmak için yarışırlardı, şimdi yoldan geçenler yönetici yapılıyor.”

BELEDİYELER GİDİNCE...
Bölgeyi yakından izleyen Şırnaklı bir gazeteci de HDP’nin yönetici sıkıntısının nedenleri konusunda şu bilgileri verdi:

“Eskiden tüm bölge belediyeleri HDP’nin elindeydi. HDP’de yönetici olmak beraberinde ihaleleri de getiriyordu. Büyük paralar kazanıyorlardı. Bir kısmını örgüte verseler de önemli bir bölümü ceplerinde kalıyordu. Belediyelere kayyumlar atanınca HDP yöneticiliği cazibesini yitirdi. Bu durum bütün bölge il ve ilçeleri için geçerli.”

Bu arada güvenlik güçlerinin HDP-PKK ilişkisi üzerine yoğunlaşması da HDP’de sıkıntıları artırmış durumda. Yöneticiler olası operasyonlardan kurtulmak için HDP’den uzaklaşmaya başlamış. Bazı yöneticilerin yönetici olmamak için başka illere göç ettikleri de konuşuluyor.

TÜRKİYE'NİN İKİ UCUNDA AİLELER NÖBETTE
Evlatlarını PKK'dan kurtarmak isteyen ailelerin HDP önündeki nöbeti İzmir'de de Diyarbakır'da da devam ediyor. 

3 aydır HDP İzmir İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren Yasür Dülge (50), evlatları alıkonulan tüm anne babaları nöbet tutmaya çağırdı. Diyarbakır Anneleri’nin oturma eylemi de 506 günü geride bıraktı. Annelerden İmmihan Nilifırka, “Kar, kış, yaz, çamur, pandemi demeden eylemimizi sürdürüyoruz. Tek bir çocuk dağda kalmayana kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi.

AYDINLIK / ANKARA 

Tarih:
Diğer Haberler