İsrail soykırım yalanını ısrarla sürdürüyor!

Filistin'de kanlı saldırılar düzenleyen İsrail, 1915 olaylarının "soykırım" olarak nitelendirilmesini meclis gündemine taşıdı.

İsrail soykırım yalanını ısrarla sürdürüyor!

Filistin'de kanlı saldırılar düzenleyen İsrail, Türkiye'yi "soykırım" suçuyla itham ediyor.

İsrail Parlamentosu 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınması konusunu meclis gündemine aldı.

Merez Partisi’nin Genel Başkanı Tamar Sandberg’ın parlamentoya sunduğu öneri 120 milletvekilinden sadece 16’sının katıldığı bir oturumda oylanarak kabul edildi.
Önerinin Genel Kurulda tartışılma tarihi ise henüz belli değil.

İsrail'in, kanlı elçilik açılışından sonra en sert tepkiyi veren Türkiye'ye karşı gösterdiği kart sadece "sözde Ermeni Soykırımı" değil. İsrail "Bağımsız Kürdistan" söylemiyle de Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulunuyor.

İsrail Parlamentosu'nun öncülerinden Oded Forer, "Türk hükümetinin ve Erdoğan’ın son haftalarda İsrail’e karşı takındığı tavır, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gözden geçirilmesini gerektiriyor. İsrail, Türkiye’deki Kürt bölgesinin bağımsızlığını tanıyarak bir katalizör görevi görmelidir” sözleriyle, Türkiye'nin parçalanması hedefini açıkça ifade etti.

İsrail'in bu girişimleri Ankara'da sert tepkiye neden oldu. Gazete Habertürk'e konuşan kaynaklar, "İsrail ateşle oynuyor" ifadesini kullandı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler