Kültürel alışveriş güçlenecek

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ve 9’uncu Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali işbirliğine Ege Üniversitesi destek verdi.

Kültürel alışveriş güçlenecek

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ve 9’uncu Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali arasında imzalanan işbirliği protokolüne Ege Üniversitesi destek verdi. Çin’in Shenzhen eyaletinde faaliyetlerini sürdüren 16 televizyon kanalı ile sekiz radyosu bulunan Shenzhen Media Grubu (SZMG) Başkan Yardımcısı Hu Zhenguo, Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali Direktörü Jane Sun, Festival Koordinatörü Gao Lei, İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret ederek Çin’e davet etti.
‘ÇİN İLE İLİŞKİLER AKTİF OLMALI’
Çin’in en büyük medya gruplarından olan Shenzhen Medya Grubu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Budak, “Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her zaman aktif olması gerek. Çin ile ortak özelliklerimizden biri de film festivalleri. Gerek Shenzhen gerekse İzmir’de her yıl kısa film festivali düzenlemekte ve öğrencilerimiz bu festivallere büyük ilgi duymaktadır. Ege Üniversitesi olarak her iki ülke arasında yapılan bu sanatsal ve kültürel işbirliğini destekleyicisi olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
ORTAK FİLM PROJESİ...
Film Festivali Direktörü Jane Sun, İzmir’e hayran kaldıklarını, ortak film projeleri geliştirilebileceğini belirterek, “Bu festival, Çin devletinin tanıdığı tek uluslararası kısa film festivalidir. Türkiye ve Çin arasındaki kültürel alışverişi bu film festivalleri ile güçlendireceğimize inanıyoruz. Festival Türkiye- Çin Turizm Yılı açısından da önem arz ediyor” dedi. SZMGI Başkan Yardımcısı Hu Zhenguo ve festivalinin direktörü Jane Sun, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni de ziyaret ederek Dekan Vekili Prof. Dr. Alev F. Parsa ve öğrencilerinin çalışmalarını bizzat festivalde görmek istediklerini belirtti.
‘ÖĞRENCİLER İÇİN KAZANÇ’
Prof. Dr. Parsa, “Öğrencilerimiz yıl içinde çektikleri belgesel ya da kurmaca filmlerini festivale göndererek mutlaka katılacaklardır, ayrıca finale kaldıkları takdirde Çin’e davet edilecek olmaları da onları motive edecektir. Bu tür kültürel, sanatsal faaliyetleri öğrencilik hayatlarında yaşamaları memnuniyet verici. Ayrıca festivalin en güzel tarafı birçok ABD ve Avrupa ülkelerinden katılacak sinema okullarının akademisyen ve öğrencileriyle birlikte olmak üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına büyük kazanç olacaktır” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler