Kürdistan Demokrasi Partisi'nden "Evet" açıklaması

Barzani'nin Türkiye'deki uzantısı KDP Birlik İnsiyatifi, 16 Nisan’da yapılacak referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Kürdistan Demokrasi Partisi'nden "Evet" açıklaması

Barzani'nin Türkiye'deki uzantısı Kürdistan Demokrasi Partisi Birlik İnisiyatifi, 16 Nisan’da yapılacak referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bilindiği üzere Türkiye'yi ziyarete gelen Mesud Barzani'nin karşılama töreni için havalimanına "Kürdistan" bayrağının asılmıştı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek 16 Nisan başkanlık sistemi halk oylamasında "Evet" diyeceğini açıklayan Barzani'nin Türkiye uzantısından da referandum açıklaması yapıldı.

Mardin’in Midyat ilçesinde bir araya gelen Kürdistan Demokrasi Partisi Birlik İnisiyatifi, il ve ilçe başkanları, 16 Nisan’da yapılacak referandum kararını açıkladı. Basın açıklamasını Kürdistan Demokratik Partisi Birlik İnisiyatifi sözcüsü Ahmet Acar okudu.

"94 yıllık Cumhuriyet tarihinde vesayetçi ve statükocu sistemin ürettiği kronikleşmiş sorunların çözüme kavuşturulması için 18 maddelik anayasa paketinin halkoyuna sunulmak üzere kabul edildiğini" söyleyen Acar, KDP olarak referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını belirtti.

Kaynak: Yeniçağ

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler